Nästan klara

Här kommer lite uppdatering gällande hallen! Aldrig trodde jag att det skulle ta så lång tid bara med målningen men vi höll på i lite mer än en vecka innan vi la sista strykningen igårkväll. Det som har tagit längst tid har varit hörnen där vi drog bort tapet, eftersom vi behövde slipa bort tapetrester och spackla igen kanter bland annat...
 
Här är renoverings-Emmy som ville visa mamma sina nya örhängen, men det blev en dålig bild så fick inte med så mycket av öronen :) Men nu kan jag i alla fall börja använda mina fina örhängen!
 
Här ser vi resultatet från igårkväll! Äntligen klara!
 
Sitter bara lite maskeringstejp kvar på sina ställen :)
 
Så ljust och fräscht blev det! Snart börjar Pontan med golvläggningen. Det kommer kännas som en helt annan hall än förut. Vi längtar båda två efter att börja inreda den!
 
Puss på er!

And here we go again...

 Efter att ha levt ett par dagar i illusionen att vi lever i ett "ordnat" hem utan renoveringsprytlar all over the place (undangömda i arbetsrummet...) så var det i lördags dags igen! Pontus tog första steget i hallen och bröt upp golvlister och laminatgolvet. När jag kom hem från jobbet så såg det såhär fint ut!
 
 Var det alltså denna fina plastmatta som gömt sig där under all along?! (I typ tio år, jag vet Linis, äckligt)
 
 I måndags hade jag ledigt från kören så då passade vi på att köra golvtur nummer två ut till Bauhaus. Där fick vi vänta i en halvtimme innan vi hittade en kille som kunde köra truck och plocka ner vårt golv från översta hyllan. Tro mig, vi återkommer dit enbart för priset på golvet. Annars hade jag aldrig velat sätta min fot där igen, SÅ dålig är servicen... När vi kom hem tänkte vi börja lägga golvet, tills vi insåg att dörrarna till badrum och förråd är alldeles för låga och vi vill ju inte riskera att "bygga in dom" med vårt nya laminatgolv. Alltså fick det vänta och vi gick raskt vidare till väggarna, ingen tid ska gå till spillo här inte!
 
 Tapeten var ju superbubblig och i dåligt skick särskilt i ena hörnet så där började vi riva direkt. Vi hittade två lager tapet och kom fram till originaltapeten från 60-talet som någon har lagt en gipsyta över (?) Vi nöjde oss där och tänkte att vi kan slipa till ytan så slätt det går och sen spackla kanterna till övriga tapeten, så blir det lättare att måla över sen.
 
 Det fick bli Pontus jobb medan jag käkade Never Stop (det är trångt i hörnet och man får inte plats två stycken, he he he...)
 
 Att slipa en gammal vägg visade sig vara en dammig historia så igår hade Pontus köpt masker till oss båda och så fortsatte arbetet! (Vet inte om vi ser proffsiga eller läskiga ut?)
 
 Pontan fortsatte alltså med finliret igår och jag kunde sättas i arbete och börja måla resten av hallen! Samma vita färg som i köket, alltså Nordsjövit som den kallas.
 
 Kändes sjukt konstigt och ovant att se hallen i vitt, men vi tror det kommer bli superfint när det är klart. Mycket bättre än den rosagråa färgen som satt där innan!
 
To be continued...
 

Äntligen!

Äntligen kan jag och Pontan säga att renoveringen av köket är klar! Det som har dragit ut lite på tiden är bland annat "småsaker" som att spika/limma dit golvlister och såga till, slipa och lacka bänkskivorna. Det sistnämnda hjälpte jag Pontus med i slutet av förra veckan och i början av den här veckan ställde vi äntligen in köksbordet! Alltså är vårt kök nu ett officiellt rum som vi kan sitta i och bara VARA, så skönt! Känns verkligen som ett bra steg i rätt riktning. Att nu ha köket klart gör också att det känns lättare att börja med nästa projekt - hallen.
 
Golvlister på plats som Pontan kämpade med! Vem kunde tro att en sån obetydlig grej som golvlister kunde vara ett sånt hästjobb?
 
Ett annat hästjobb var att sätta dit "kåporna" till kyl och frys som var borttagna i och med golvläggningen för ett par veckor sen. Golvet är nämligen några millimeter högre än vitvarorna så technically har vi egentligen låst in kyl och frys där dom står... Kåporna var därför lite för höga så dom fick vi såga till en kväll förra veckan. Insikt: Plast luktar jätteilla när man sågar i det.... giftigt?
 
När jag kom hem från jobbet i lördags hade Pontus och en snäll arbetskamrat sågat till ett snett snitt - finally! Och titta hur fint det blev, värt väntan kan jag säga.
 
Nu har vi ätit våra första frukostar i nya köket... Myspys :)
 

Elementmålning

Att göra någonting åt elementen i lägenheten var inte vår första prio för fyra veckor sen. Men eftersom vi har haft ett litet stand still i köksrenoveringen så satte vi häromveckan igång med målning av elementet i vardagsrummet! Detta element plus det i sovrummet har sin originalfärg, dystert grå, medan kökselementet och elementet i arbetsrummet är målade av tidigare ägare i en vit färg (VARFÖR INTE MÅLA ALLA PÅ EN GÅNG DÅÅ?) *nej vi är inte bittra*
 
Ponti köpte en elementfärg som vi trodde skulle likna den som tidigare ägaren använde, men vår visade sig vara mer åt det kritvita hållet än antikvit... Men det blev bara ännu snyggare! :)
 
 Här är elementet innan målning
 
 Här är resultatet efter första strykningen. Vi gjorde två strykningar totalt!
 
 
Ta-da! Snyggt va? :)

Små steg i rätt riktning...

Trots att hallen är nästa projekt i vår renovering så kunde vi inte stå ut med att leva utan hallmatta en enda dag till. Pontus hade tittat ut en matta från Rusta som passade perfekt i storlek och vi ville ha en ganska stor matta som rymmer fler personer (så gäster slipper köa ute i trapphuset innan alla tagit av sig skorna...)
 
Ponti skar till den igår också för att den skulle passa perfekt. Blev superbra tycker vi! :)

Liten uppdatering

Eftersom jag är gräsänka i helgen och har en tråkig söndageftermiddag tänkte jag att jag lika gärna kunde slänga upp en liten uppdatering angående badrummet. Jag och Pontan var på IKEA en sväng förra veckan i samma veva som vi åkte och köpte bänkskivan. Vi har lovat varandra att spendera så lite tid som möjligt i den affären just nu eftersom 1: Vi vill inte kid ourselves och köpa på oss en massa IKEA-möbler som vi sen kommer vara missnöjda med och 2: Vi måste fokusera på renoveringen nu och inte snöa in oss på detaljer och fastna på någon IKEA-avdelning och diskutera gardiner, typ... Däremot hittade vi några små detaljer på vår lilla tripp som vi kände är värda att satsa på redan nu.
 
Vi tänkte piffa upp badrummet med nya knoppar/handtag på badrumsskåpen och vi hittade en sort som passade med "hotell"-känslan därinne!
 
 
 
 Tyckte det blev ett riktigt lyft även om det handlar om små detaljer! :)

RSS 2.0