Nytt

Medan jag ändå var nere på stan idag passade jag på att möta upp Alexis innan hennes träning. Eftersom hennes garderob uppdateras allt som oftast med snygga kläder, och min garderob inte gör det, får jag alltid världens shoppingsug och ryck när vi går på stan tillsammans.

Hela dagen idag har jag dock känt ett stort missnöje med min garderob och mitt hår också för den delen. Jag behöver uppdatering, basplagg, stil, allt!

Därför var jag ytterst nöjd med det jag plockade åt mig idag, hoppas stilgurusarna Bini och Bensa håller med!


En ljusblekrosa topp på H&M:s rea och en ljusbeige tröja på H&M. Kändes som att färgerna passar riktigt bra till våren!


Finfina beiga chinos från Gina Tricot (JA jag handlar hos kedjorna numera)

Glasses

Nu är de hos mig! För 212,50 i månaden under ett år är de mina och jag är så lycklig. För det första så trivs jag i glasögonen enormt mycket, men för det andra jag är ännu mer nöjd med the fact att jag kommer kunna avlasta mina stackars ögon de närmsta åren. Så skönt att ha fått det gjort! Tror jag har Bini och hennes snygga bågar att tacka...


Emmy and her glasses- happy!

Efter helgen som sprang förbi

Det känns lite segt att det är måndag igen. Helgen gick lite för fort för min smak och jag hade gärna haft en extra bakisdag i Pontus soffa med VIP-godis och en Cola. Däremot hade jag en bra helg med tacosmys i fredags och utgång (för en gångs skull) i lördags. Att jag hann jobba några timmar varje dag också är inte så pjåkigt. Och nu sätter livet igång igen!

Idag släpps en internetföreläsning från en föreläsare från Irland, så Piris kommer hit snart för lunch och ett kik på föreläsningen. I eftermiddag ska jag...wait for it... Hämta ut mina glasögon som har kommit till Synoptik! Är så glad så glad. Det kanske är naivt av mig men jag inbillar mig att jag och mitt confidence ska sätta igång och använda glasögonen direkt, i skolan, hemma hos Pontus, you name it. Vill kunna varva glasögonen med linserna och använda de båda ungefär lika mycket. That's my hoping anyway.



Ikväll

Jag har fajtats mot ett ihärdigt illamående idag. Jag jobbade fyra timmar, ingenting vanligtvis, men de tärde på magen och huvudvärken som slog till.

Nu är jag hemma och förbereder för förfest och lördagshäng hemma hos mig, har städat överallt och hunnit slänga in mitt hår i duschen. Folk ska börja droppa in vid åtta men det segar sig lite för mig inser jag. Sitter och häver i mig en matlåda med korvgryta och känner mig en itsy bitsy stressad...


Hoppas mina finisar får en bra lördagkväll!


Godkänd!

Jag blev godkänd på förra Larsbajskursen sedan jag lämnat in min komplettering! Jag har nog aldrig känt mig lika lättad under min tid på högskolan. Nu kan jag andas ut och slippa ett Underkänt i bagaget!


I höstas när vi var ute hos självaste L:et på landet. Han har ju faktiskt a pretty nice place... *a little love coming back*

När saker inte blir som man tänkt sig

Ända sedan jag lämnade Sverige för Bosnien i november har mitt engagemang på Erikshjälpen och i deras lilla modehörna svalnat ordentligt. En utav anledningarna var att Lexis inte kände för att gå dit under decembermånaden eftersom hon spenderat nästan 9 timmar där varje dag hela november ut. Det kunde jag förstå och hade jag varit mer engagerad i själva stället hade jag skitit i sällskapsbiten och gått själv varje fredag (som är min dag då jag är uppskriven att göra min del).

Men det har inte blivit av och jag kan inte säga att jag har saknat det speciellt. Dels beror det på en tjej som egentligen ska fungera som handledare för oss som hjälper till, men som tar alldeles för mycket ansvar själv. Scenario: man kommer dit och upptäcker en hel kundvagn fylld med riktigt omoderna mainstreamkläder, prismärkta och med galgar. Och tjejen som glider förbi och säger att hon redan plockat en del, att det bara är att hänga ut det som är i vagnen i butiken. Conclusion: alltså stjäl hon lite våra arbetsuppgifter och hela syftet till varför vi är där. Särskilt eftersom hennes dåliga klädsmak väljer ut hela kundvagnar...

Idag var första gången som jag och Pexan gick dit och jag hade ändå lite lust att sätta tänderna i det. Allt engagemang tappade jag dock när vi kom dit och såg vilket skick vår hörna var i. Det fanns ingen stil någonstans och var det något plagg som såg retro ut hade det med säkerhet hamnat där av misstag. Det såg ut som om ingen utav oss som ska vara där och hjälpa till hade kommit dit på flera veckor. Det känns så tråkigt när en uppgift som denna har så mycket potential! Hade man varit ett glatt tjejgäng som kom dit regelbundet och tillsammans kunde man göra det till en rolig grej. Nu blir det mest ett åtagande turning into ett jobbigt måste. Jag hoppas verkligen att det kan hjälpas på något sätt. Typ att fler blir engagerade i det.

Until then, watch and weep my friends...


Erikshjälpen och modehörnan


En kjol som vi hängde ut idag för att vi inte orkade bry oss. Mitt modemedvetna hjärta svider...


Lexis hittade en lila extra lång mockakjol. Are you seeing this?!

Sunsunsun

Denna soliga dag ska jag ägna mig åt tvätten här på Dalvik och säkerligen äta gamla pepparkakor och dricka kaffe. Jag har en första ledig skoldag på väldigt väldigt länge och jag ska njuta här hemma och gå runt och plickplocka och titta på Sex and the City. Efter mitt jobbpass ikväll vid åtta ska jag hem till Pöntan på Liljeholmen. The end på en förhoppningsvis händelselös skön dag.

(Inget klag på skolan idag, whatdoyouknow?)




Såhär såg det ut nere vi Vättern idag. Konstigt att vintern kan vara så fin när man hatar den så mycket?

Another day

Jag börjar bli riktigt trött på skolan nu. På Lars som kursansvarig. På stress med kurslitteratur. Däremot så fick föreläsningen idag mig intresserad och fångade my heart for a minute. Egentligen var det ingen föreläsning utan en introduktion till vår examinationsuppgift denna kursen. Vi ska skriva en uppsatsliknande uppgift två och två (again, som sagt har vi aldrig några tentor) och idag skulle Lars introducera ämnet för oss. Han började med att prata om Balkankonflikten (vår nuvarande kurs heter conflict transformation) och om situationen i Bosnien innan och efter kriget. Skitintressant tänkte jag och mitt Bosnienhjärta klappade lite hårdare medan vi tittade på en dokumentär på Youtube om kriget och civilbefolkningens lidanden.

När Lars sedan började nämna Brcko lite väl ofta i sin genomgång började jag ana att uppgiften skulle ha någonting med det att göra. Konstigt, tänkte jag, eftersom han mycket väl vet att fem stycken personer har varit på Balkan och två stycken i självaste Brcko... Hur ska en uppgift om det kunna vara en utmaning för oss?

Lars pratade om när han kom till Brcko 1999 med sin organisation Proni och om hur de blev inbjudna till the local government. De hade tydligen blivit ombedda att komma med rekommendationer och idéer kring hur Brcko skulle göra med ungdomarna och alla motsättningar som fanns (muslimer, serber och kroater ville inte och kunde inte gå i samma skolor till exempel). När Lars sedan var färdig med sin utläggning visade det sig att uppgiften är följande; att tänka ur Pronis perspektiv och redogöra för hur man skulle välja att göra i Brcko för att hjälpa ungdomars situation, komma med rekommendationer som tar hänsyn till den känsliga situationen och politiken där.

Visst, fyndig uppgift, om det inte vore så att Noomi och jag (along with alla andra som var på praktik på Balkan) redan vet hur man löste de här problemen 1999 och fram tills idag och vad som helt klart är det bästa sättet; att skapa frivilligorganisationer som i sin tur möjliggör för unga att träffas på sin fritid och med hjälp av workshops och gemensamma aktiviteter integrera de etniska grupperna med varandra.

Vafan liksom? Ska jag ägna tre-fyra veckor åt att skriva en uppsats om det här när allting redan finns i min hjärna, en hjärna som säkerligen kommer vara insnöat på ett och samma spår hela tiden (verklighetsspåret). Kunde inte Lars tänkt på denna faktor?

Kan ni inte hålla med mig om att han clearly är ett unthoughtfull a-hole?


Brcko

Kommunen och Huskvarna

Jag har ju glömt att berätta för er om min dag igår! Jag och Lexan har haft mejlkontakt med vår framtida handledare på kommunen ett tag. Hon ville gärna träffa oss och diskutera lite om vad vi skulle kunna göra när vi börjar vår praktik i vår (i mars). Vi bestämde med henne att vi skulle ses i skolans cafeteria igår, eftersom vi inte ville dra oss ut till Huskvarna (yes, that's the unawesome part; deras avdelning som är Fritidsförvaltningen ligger i kommunlokalerna ute i Huskvarna, men jag och Pexis tänker cykla varje dag och därmed basta).

Det kändes bra när vi fick träffa henne, hon var rak men verkade ändå snäll, som en kommunanställd ska vara (whot?). Däremot så blev vi lite chockade när hon började prata om inriktningen vi kan tänkas ha. Vi hade ju fått mejl från hon som sköter VFU-platserna där hon tydligt sa att de på kommunen ville att vi skulle göra en utredning om hållbar miljö among other things. Men nu när vi träffade vår handledare var hon väldigt tydlig med att påpeka att VFU-kvinnan hade fattat saker och ting fel. I själva verket hade de diskuterat barn och omsorgsbiten, eftersom det är den största avdelningen på fritidsförvaltningen. Lite snopet kändes det! Och jag skickade hatiska känslor telepatiskt till vår VFU-kontakt...

However, så ville vår handledare att vi skulle veta att vi nästan får helt fria händer i vår och att hon gärna ser att vi gör någon sorts miljöutredning ändå (just för att det skulle vara en bra utmaning) på deras verksamhet. Vi ska fortsätta ha mejlkontakt med henne nu och skicka våra idéer (idéer som vi måste brainstorma fram ganska snart så vi verkar lite smarta i alla fall).

Det kändes bra själva mötet och jag fick en bra connection till allt som kommer hända i vår. Däremot blir jag lite irriterad när jag inser att uppgiften 'göra en utredning' påminner an awful lot om Noomis och min Bosnien uppgift att 'skriva en research'. Kan man inte någon gång bara få praktisera på en arbetsplats och faktiskt lära sig ett yrke? Hur allting faktiskt fungerar? Eller måste jag plugga till lärare eller sjuksköterska för att få den typen av praktik?

Nu blev det en ganska lång utläggning... Det är ändå några veckor kvar tills praktiken börjar, så jag ska inte ta ut något i förskott.

(Stör mig fortfarande på att det är i the suburbs dock...)


Jönköping :D

Köckling


Jag lagade kycklingcurrygryta till Piris på hennes eget recept. Superdelicious! Ganska så uppätet nu.

Long walk home

Jag tog tjuren vid hornen idag och började komplettera min uppsats på Larsans request. Mina första timmar på förmiddagen var helt lönlösa, fick inget gjort, däremot efter lunch så kom allting igång. När jag väl fick igång allting framför datorn kändes det onödigt att dra mig hemåt vid tre typ eftersom jag säkert skulle tappa flowet då. Piris satt också i skolan och nötte annat bajs, så vi sällskapade i datasalen till klockan sex till och med. Men jag fick det gjort! Och jag var så nöjd. Jag mejlade Lars och sa att om det är något annat jag ska fixa till i dokumenten får han säga det, men jag tycker ärligt talat att det är nästintill perfektion. Får se vad han säger...

En liten hemlighet är att kören egentligen satte igång idag egentligen, men eftersom jag prioriterade arbetet idag så fuckades mitt schema lite. Därför gick jag och Piris hem till mig och tittade på en internetföreläsning, tog med oss skolan hem typ och jag sket i kören.

Jag känner egentligen inte så stor motivation till kören överhuvudtaget, det är samma olust som jag kände efter Bosnien och innan jul som hänger kvar. Känns så tråkigt eftersom it's my biggest interest, men jag kanske behöver se mig om efter en annan kör? (Som inte har med Jönköpingskyrkorna att göra of curss)


Börjar bli segtsegtsegt att sitta i skolans datasalar numera... Känns verkligen tid för praktik!

Till twinien,

Jag, Pontan och the family tittade förbi Myrorna i lördags. Då hittade jag ett stjärnteckenglas som beskriver mig och min bästa halva väldigt fint och som jag själv tycker är klockrent.

Vi är hungriga, kämpar energiskt och målmedvetet i livet. Lite småpurkna kanske, men värda att älska :)


Baby's coming back!

Nu är jag tillbaka efter ett helg- och Örebrouppehåll! Jag och Pontan körde upp till Närkeslätten efter mitt jobb klockan nio i fredags och vi kom inte till hans föräldrar förrän vid halv ett. Det blev en lååång fredag, men vi hade en mysig kvällsroadtrip upp ändå och väglaget var ganska bra. Det bästa var att vi stannade för kvällsmat på Sveriges sydligaste Frassesrestaurang, gött!

Helgen bestod av slapp till tusen och massa god mat. I lördags fick jag en sightseeingtur i Örebro stad med omnejd, men jag kan inte säga att jag fick en bra geografisk överblick. Det var ganska mycket att ta in! Efter rundturen fikade vi på Naturhuset, ett nybyggt hus (kafé, konferens typ) ute vid ett friluftsområde och igår var vi bjudna till släktmiddag ute i Kumla, där vi stannade tills det bar hemåt vid sjusnåret.

Jag är nöjd med helgen och det kändes hur skönt som helst att vila och äta upp sig lite inför veckan since.... vi hade kursstart med Laaaaaarsan idag. Det var helt okej, men jag är inte taggad på kursen. Troligtvis är det min dåliga motivation som är boven, plus Lars dåliga peppmetoder.


I fredags: trött Emmy under heldagen i skolan


12 timmar senare på Frasses i Ödeshög. Glad, men ännu tröttare!

Synoptik

Efter långdagen i skolan idag gick jag till Synoptik för att lämna tillbaka glasögonen och passa på att köpa mina nya linser.

Jag bestämde mig för piloterna redan förra veckan, det kändes rätt! Så jag beställde de idag. Nu fick jag dem för halva priset fastän mellandagsrean egentligen hade slutat, så 499 kronor.

När det gäller glasen har de en skala på Synoptik där olika nivåer beskriver hur glasen blir behandlade: Bas, Bra, Bättre, Bäst. Deras bajs-säljteknik gjorde att jag valde Bra-nivån, för att de sa att ögonen lätt ser förminskade ut annars... They had me locked in a corner, okej!? 2400 kostade det...


Säg hej till Emmys nya kompis!

Dagen i bilder


Uttråkad i skolan. Jäääääkla opponering som tar två dagar.


Jag tog bilder på mig själv och Piris såg ner på mig.


Piris följde med mig hem for a change och jag bjöd på mammas abourginegratäng! Den blev nästan lika god :)


Nu har vi precis slängt in en sockerkaka i ugnen och ska titta på Sex and the City. You already know it.... AWESOMENESS IN A BOWL!

Thoughts go wondering

Jag kikade på min uppdateringshistorik på bloggen och ser att min koncentration regelbundet brister efter luncherna i skolan. Today is no different.

Igår satt vi och nötte vår egen uppsats till halv tio, en halvtimme innan deadline. Lite panik på det! Kvällen avslutade jag perfectly dock med en QP hemma hos Pontus. Idag nöter vi ett gäng klasskamraters uppsats och jag känner mig mer ofokuserad than ever.

Sitter mest och tänker på i vår och i sommar... Och speciellt vad jag vill göra i höst.

(Nu uppdaterar jag enbart bloggen för att slippa läsa uppsatsen)

 Tihi!

Alltid detta hår...

Jag börjar bli så innerligt trött på min hårfärg! Innan jul var jag sick and tired på längden och de slitna topparna, då klippte jag mig (still fresh by the way). Men jag hatar det fortfarande. Jag har insett att jag måste göra något åt färgen, aka min bajsutväxt. Jag har två val; antingen slingar jag håret hos frisören och fortsätter min blonda period (en färg som jag trivs väldigt bra i, men som är jobbig att underhålla) eller färgar jag håret hemma i en mörkare ton som inte nödvändigtvis behöver innebära brun liksom. Hur låter det? Jag vill ju vara ljus eigentlich, men om jag ska tänka ekonomiskt har jag inte råd med ännu ett frisörbesök. Särskilt inte ett som skulle gå på 800 spänn typ...

Jag kikade runt lite på L'oréals hemsida och tittade lite på några utav de gamla godingarna jag har använt mig av innan:

Mörkblond
Ljusbrun

Det lutar väl mest åt den mörkblonda isåfall. Help?

Denna dag, ett liv /Melker

Sitter i skolan ännu en dag. I helgen jobbade jag sönder både kropp och själ. Jag brukar jobba långa pass dagar efter varandra så jag förstår inte hur jag kunde bli såhär totalt slutkörd? Däremot är det mycket nu i skolan så hjärnaktivitet tar nog upp mycket av min energi.

Armen har blivit värre eller i alla fall inte ett dugg bättre. Mamsi ringde och mammatjatade lite på mig nu att ringa till Vårdcentralen. Det får bli på onsdag när jag har tid för något annat än Culture Shock och McDonalds. Låter jag bitter över livet?

Ja, jag är lite bitter.


(Det kommer dock gå över på fredag när jag och Puntan åker till Örebro över helgen!)


Såhär glad är jag inte idag. Lika trött är jag dock.

Till Binis

Häromdagen satt jag på Espresso House och drack en chailatte i min ensamhet (det var innan jag fick Pontus hemnyckel och inte behövde vänta på att han skulle komma hem). Jag läste en nöjesbladet/nöjesnytt/blabla från i höstas där Moto Boy var med i en intervju. Han hade ett så jäkla skönt citat så jag var tvungen att ta kort på det. Hoppas du kan läsa! (från "Jag hatar att killar...")


En lördag på jobbet

Medan Pontus tog en buss upp till Stockholm kämpade jag iväg mig till jobbet (jag använder ordet kämpa eftersom Jönköpings kommun inte skottar sina gångvägar). Jag hade en bra dag i alla fall, om man bortser från en konstig ryggvärk jag fick. Jag jobbade över lite nu på slutet; två busslaster med jobbiga småtjejer gjorde att det behövdes extra hjälp.

Jag kom hem för en halvtimme sedan och nu har jag lagat korvstroganoff, tänkte sätta på Le Sex och dö lite i min soffa.

Hoppas mina finisar har en fin helg!




Har ni sett så mycket pommes, like ever? Vi förberedde oss en hel del för bussarna.

Hard pluggwork

Idag tog jag sovmorgon och fick ångest gentemot mig själv och Desire, men jag sov i alla fall bort mitt illamående. Har inte sovit alls bra eller mycket under veckan och jag börjar bli såå trött. Lägg till att jag klagar konstant på nästan precis allting och att Pontus börjar tröttna lite (jag har till exempel ont i högerarmen fortfarande och ser dåligt på höger öga fast jag nyss var hos optikern. Min hypokondrikerslutsats är att jag due to too much p-pills har fått en propp på höger sida av kroppen - makes sense?).

Nu sitter jag i skolan igen med lite extra energi tack vare min sovmorgon. Det är fredag som tur är! Behöver en paus från skolan i helgen och bara jobbajobba.

Igår var jag hemma hos Piris som sagt och passade på att sno lite bilder från hennes dator, hehe. Efter det hade vi myspys hemma hos hennes bror där vi satt barnvakt. Tittade på The Tourist som var åt helvete. Se inte den!!! Men godis fick vi.


Jag i skolan förra veckan


Jag var nyvaken i ögonen fast klockan var lunch och eftermiddag, weird

Brills-bonanza

Okej, här kommer glasögonen! Jag provade ut alla i en timme var igår ungefär. Jag har två favoriter so far, Pontus har lite olika varje gång. Jag körde lite visning i skolan idag också så åsikter och favoriter finns det gott om; Mira har en, Lexis en och Noomi och Desire en. Men jag känner mig ganska säker!



Dommmma tyckte hon på Synoptik var bäst. Men jag tycker de är för mycket av ett statement... De ligger på 1800.


Dessa gillar jag minst av alla fyra. Det är Lyle & Scott och kostar 2000. Inte värt pengarna för jag ser ut som en bibliotikarie och skulle inte trivas i skolan med dem.


Dessa var självklara favoriter redan från första stund. Jag gillar att de är lite suddiga/matta i färgen men ändå har personlighet, plus att de inte är alltför udda. De är billigast och kostar 798.


Här är dock de som jag tror jag har bestämt mig för... Pilotinspirerade men ändå tunna bågar som inte är för skarpa för mitt ansikte. Say you like them! Jag känner verkligen att jag skulle kunna bära dem båda som accessoar och praktiskt bajs...


En bild till för att övertyga er...


Jag fick låna Piris kamera. Är hemma hos henne och flummar!


Finisar! Miris och Sixten!

Nya brills

Jag hade en Synoptikdejt idag igen (var ju där för en undersökning i måndags). Denna gången skulle jag få hem ett testpar med nya linser, några som ska andas lättare och ha bättre passform för ögat. Jag känner inte så mycket skillnad än så länge, men säger de att det är bra så... Jag är bara glad över att jag äntligen kunde höja styrkan på linserna! Jag har lidit i nästan ett år nu.

Anywho, jag skulle prova glasögon idag också. Jag har haft mina nuvarande glasses i snart 4 år och det är ohållbart nu. Jag kan inte se på långt håll sedan länge men numera är de till och med kassa när jag sitter vid datorn eller bara är hemma och städar liksom. Huvudvärk på det! Så nu behöver jag ny styrka och såklart vill jag passa på och köpa nya bågar.

Jag provade en hel del otänkbara men också några riktigt fina idag. Och fick med mig fyra par hem! Är super happy. Imorgon får ni se bilder här på bloggen och hjälpa mig välja!


Inga mer bajsglasögon! (although när jag har haft ett ting riktigt länge älskar jag det unconditionally...)


An ants visit

Idag blev det uppsatsskrivning för hela slanten i skolan. By the time klockan var tre var jag helt slutkörd i huvudet, men vi hann med större delen av vår inledning idag! Lexis var på jobbintervju på McDonald's A6 och när hon var färdig drog vi in på Myrorna en sväng hon, jag och Piris. Vi tog oss en titt inne på Bergmans möbler och konstigt nog såg jag fler lockande items därinne än på Myrorna. Jag blev så sugen på en större säng och en ny soffa, butbut.... Ska jag ha större möbler behöver jag en större lägenhet!

Inne på Myrorna köpte jag ett sött linne (kommer bli jättefint i vår och sommar!) som tyvärr hade två fettfläckar på sig, men jag ville ha det ändå. Jag hittade en tavla också som jag egentligen inte behövde, en liknande den jag redan har. Det är ett svartvitt fotografi fast"klistrat" på "!trä", anywhooo, it makes it thick som en tavla. I'm superhappy med den! Jag vet inte var jag ska sätta den dock.


Piris på Bergmans möbler!


Härinne hittade jag the future bed of my future child. Så söt!


Hemma

Det låter deppigt, men nu ikväll sover jag själv i min lägenhet för typ fjärde gången sedan jag kom hem från Bosnien. Jag och Pontus have been holding on to eachother som klister sedan dess, men vi får gradvis försöka släppa lite nu (trots att jag inte vill, *relationship-nerd*).

Idag jobbade jag till tio och Pontus hade planer så det var naturligt egentligen att jag skulle hem till Dallan själv. Men det kändes ändå ensamt att vandra i en timme efter jobbet bara för att find yourself alone in an apartment. Däremot så har jag en kick-ass apartment, så inget ont om den. Nu svamlar jag, Im sorry! Jag mådde ganska dåligt i skolan idag och det kändes verkligen som att jag var coming down with something, hade feberkänslor och en jobbig huvudvärk. Nu efter jobbet känns det bättre! Jag är inte desto mindre trött dock...

Jag ska upp relativt tidigt imorgon och Desires och min uppsats får ta upp all tid denna veckan, med inlämning nästa vecka. Nu blev det bara svammel och tråk, men det måste ni stå ut med också, mina finisar!

Godnatt från Dalvik!

 (Bosnien-Emmy)

Fulländad lägenhet

Trots att det var mer än en månad sedan jag köpte min tavelhylla och LP-skivor åkte det inte upp på väggen förrän igår. Pontus hjälpte mig och gjorde det jag trodde var omöjligt (min händiga erfarenhet är inte så stor); få upp hyllan med hjälp av skruvar, en hammare och en skruvmejsel. Trodde det skulle behövas en sån snurrgrej som låter (borr). Men nu är det uppe! Och jag får en sådan bra känsla nu i lägenheten. Jag har saknat något på min vägg över sängen sedan jag flyttade in, men inte velat sätta upp något halvdant bara för att... Nu är jag jättenöjd! Lägenheten är fulländad!


Riktigt dålig kvalité nu på kvällen, men ni får en bild av hur det ser ut i alla fall!

När solen ger gott humör



Igår på min stressdag blev allting way better för att solen var framme genom hela dagen. Jag gick hem från skolan i strålande solsken och till jobbet i solnedgång, talking to Linis. Det gjorde att det inte kändes så farligt att dra sig mot jobbet.

Efter jobbet köpte jag fredagsgodis på VIP och tog bussen mot Pontus. I slutet av kvällen igår granskade jag mina tänder för att jag har haft en ilning i min höger framtand några dagar nu. Det som jag ser är en bit som saknas, precis som min, ack så kloka, tandläkare sa för ett halvår sedan skulle hända. Hon sa att man kan se på mina tänder att jag äter och dricker mycket surt. Asshole situation... När jag gick och la mig igår gjorde jag en godispakt med mig själv; Godis enbart på helgerna framöver och min godissmak måste ändras. Jag älskar mina surisar to death, but they have got to go. Och ingen mer Coca [Kocka] mitt i veckan. Damn it...

Idag regnar det ute, första gången på mig sedan Bosnien i november, men då tittar jag på bilden från igår. Happy Saturday my loved ones!

Busy day

Jag fick ett sms från Desire igår där hon skrev att hon hade spytt som en gris hela kvällen och att hon kanske inte kunde komma till skolan idag. Jag svarade att hon borde consider att inte komma alls. Bättre att vila upp sig (och inte komma till skolan och smitta mig med någon skit). Så nu sitter jag i skolan med Piris, both without our partners. Vi lunchade precis på tio minuter, typiskt vår effektivitet! Jag har lite tight idag med schemat, ska hinna gå till jobbet på en timme vid tre. Så idag blir det en kortis i skolan, men jag hoppas ändå på att få lite gjort med arbetet. Time is ticking...

Ikväll blir det jobb till åtta och sedan mys med Puntan. Trots att man var ledig igår och det känns som en konstant ledighet sedan jul ska det ändå vara skönt att få helg och vara ledig lite till!


Och drömma lite bortom snö och vinterskitmånader


Anna Gretas

Vilken matupplevelse vi hade igår! Jag, Puntan och de andra i gänget hade bestämt oss för att fira trettondagsledigheten med en middag. Planerna gick egentligen åt Jensen eller O'learys-hållet tills Pontus och Daniel kom fram till att vi kunde boka bord på Anna Gretas i stan. De har nyligen haft nypremiär efter en brand i köket för något år sedan. Lokalerna är gamla och brukade vara ett kafé på 1800-talet tydligen (love it!) och nu är det en tapasrestaurang på kvällarna och känd för sin husmanskost på dagarna. Det var riktigt spännande att kolla in menyn på nätet och jag och Lexis hade redan några favoriter innan vi kom dit.

Det var mysig stämning och det enda som kunde varit bättre var personalens servicekänsla. Men sitter man ett sällskap på sex personer tänker man inte så mycket på servitörerna ändå. Menyn visade att rätterna var pretty expensive. Allting är tapasrätter (smårätter) och för att bli mätt krävdes tydligen minst fyra (I tried). Varje rätt låg på ca 40-45 kronor i pris och vissa var lite dyrare. Man fick välja och vraka hur man ville och allas tallrikar såg olika ut. Därför var priset ändå överkomligt för en sådan bra företagsidé (intalade vi oss, hehe...). Ni ska få se på bilderna hur jag valde, jag ångrade mig inte kan jag säga! Till mästerverken drack jag husets röda och avslutade med en vit chokladpanacotta och kaffe. Huuur gott som helst!

Jag fick upp en bild i huvudet hur mysigt det vore att gå hit med mamma och nussisarna. Det vore något!


Daniel och suddig Pontus


Pexis och jag!




Jag och suddig Johan (ville ha en smygbild på lokalen men det gick sådär)


Såhär såg min tallrik ut! Från vänster: Friterad kycklingtortilla med cheddarost, en guacamoledipp, falafel i tzatsiki, getost med rödbetor och honung, en tzatsikidipp och haricortverts (uuuhh) och vaxbönor med valnötter och honung


Till efterrätten blev det vit chokladpannacotta med blåbärskompott på och ananassorbet vid sidan. Gottigt!

Till Bini,

Som har väntat så länge på validation...

Här är din matta, and I bloody love it!



Tycker den passar in hur bra som helst med sina mörka detaljer. Såhär ser det ut i badrummet nu:

Jag gillar min sailormatta och jag älskar min lilla korg!

Tiden som går

Hade jag varit en svag person skulle jag säga att jag befinner mig i en existential crisis. Nu, eftersom jag är jag och pret-t-t-y strong och stabil, så säger jag att jag tänker väldigt mycket på mitt liv och min framtid. Jag tänker på tiden som hela tiden passerar och tiden som är kvar tills jag tar min högskoleexamen i vår. Till skillnad från i höstas befinner jag mig nu på "fel" sida av året, allting närmar sig och beslut måste tas. Jag kan inte längre känna mig trygg i att min utbildning varar en viss tid, för snart är det slut och mitt ambitiösa huvud skriker att jag alltid bör ha någonting att göra (för att det ser bra ut på cv:t) men mitt hjärta säger att jag inte vill gå tredje året (för att jag känner mig extremt osäker på utbildningen och vart den kommer leda mig).

Någonting inom mig säger att jag ska ta det lugnt och inte stressa med min framtid. Jag måste intala mig själv att det finns 30-åringar som inte vet vad de vill ägna sitt liv åt och jag är inte ens 21 år fyllda. De senaste månaderna och vid årskiftet (för när det är nytt år får man ifrågasätta sitt way of living) har jag insett att jag måste slappna av och låta planerna för mitt framtida yrke komma till mig. Jag behöver inte stressa in i andra utbildningar för att desperat ha någonting att göra. Jag jobbar på McDonalds and that's ok. Under våren får jag se om det finns enstaka kurser för mig att läsa till hösten. Något som jag har tänkt på är mina språk, tyskan och spanskan, som jag saknar like my own babies typ. Jag har funderat på om man kan gå någon tyska för affärs/arbetsmiljö-någonting... Som vanligt sitter jag bara och spekulerar när jag hade kunnat söka på studera.nu direkt. Men jag får ta en sak i taget. Just nu ska jag bara settle down with the fact att vårterminen snart börjar och att jag inte vet vad jag ska göra i livet.

Jag är 20 år och lite vilsen, men det är liksom McDonaldsjobbet helt okej.


Skoldagar

Mina dagar denna vecka och kommande veckor spenderas helt och hållet i skolan framför datorn. Grupparbetet tar upp all tid och när det inte gör det är det Larssans uppgift som jag ska fokusera på. Jag träffade honom idag och det kändes förvånansvärt okej. Han är en sådan människa man kan hata i hans frånvaro, men när man träffar honom är han sympatisk så det stör. Men snäll är han. Ganska. (I'm so gonna eat my words someday)

Han gav mig befogad kritik och efter ett samtal med mammsi är jag imorgon redo to take on the assignment igen. Jag ska sitta i skolan för då fungerar jag bättre. Det ska nog gå bra!

Nu ska Piris bjuda mig på en bussresa upp till Öxnehaga, för vi ska på lägenhetsvisning. I'm so excited!

Såhär mycket beundrar Mira mig att hon lägger upp ätbilder på mig på sin blogg. Enjoy:




Kinamat i skolan igår (awesomeness in a bowl!)

Nyårsdagen och annandag nyår

The day after den stora dagen spenderade jag och Pontus en svullodag hemma hos Binis. Vi åt Sibyllamat (jag tog en 150-grammare, plusmeny och en cheddardip, why oh why såhär i efterhand, menmen) och köpte Hemmakvällsgodis i mängder. Annandagen as I choose to refer to it var lugnare i svulloätandet. Vi började den fina dagen med en ännu finare promenad vid havet. Halmstad från sin bästa sida! Jag blir alltid lika frälst när jag får komma till havet. Helgen på västkusten fick ändå avslutas med ett besök på Mcdonalds... Men det var awesomeness all the way! Jag är riktigt nöjd med helgen och kunde inte ha spenderat den på bättre sätt.


Påväg ner i fredags


Inga bilder från själva nyårsafton, men däremot på vår dagen-efter frukost i Maries superfina lägenhet!


Vi försökte ta bilder på vår promenix till Linis i solen, men någon kommungubbe i Halmstad har bestämt att ett högt plexiglas staketsbajs ska ha en kant som existerar mellan mitt ansikte och solen.


Det var svinhalt i hela Halmstad. Här halkar vi iväg till Sibylla.


Nyårsdagen avslutades med kvällsmat, en mosbricka på Statoil. Som att vi inte ätit nog med skräp? Fin Binis though!


Fina Halmstad




Återhämtning

Jag hade sett framemot nyårsmiddagen hela veckan och de sista timmarna igår innan vi drog oss hem till Marie och Adam så var min mat-entusiasm som störst. Mina förväntningar var verkligen befogade! Adam visade sig vara väldigt matintresserad (aka duktig i köket!) så vi bjöds på en mästermiddag igår! När vi kom fick vi champagne och snittar i olika former, min favvis var ett grovt bröd med en avocadoröra på bestående av avocado, creme fraiche och citron, hur god som helst. Till förrätt fick vi västerbottenpaj och räkor, till varmrätt åt vi en potatisgratäng (som hade jordnärtskocka i sig, hade ALDRIG hört talas om det, är jag dum?) och en perfekt fläskfilé! Till efterrätt fick vi en ännu mer perfekt vit choklad-panacotta med hallon on top. Min favorit! Jag måste göra det själv någongång väldigt snart.

Med en sådan perfekt middag kunde inte kvällen bli annat än perfekt fram tills klockan slog nytt år. Det var så trevligt att träffa Elinas nära och kära här i Halmstad!

Idag har vi varit onyttiga till bristningsgränsen och slappat hemma hos Linis framför tvn. Jag vill inte hem till Jönköping någonstans!


Hehe, gamla bilder på Binis dator. Vi är ego varje gång vi ses alla syskonen, and it's awesome!


RSS 2.0