Happy newyearssss!


Nu är jag och Puntan i Halmstad och efter en sen lunch degar vi lite hemma hos Linis. Snart måste vi nog börja fixa iordning oss, sedan börjar firandet! (utan att lägga för mycket press på kvällen) Tror det kommer bli en alldeles utmärkt nyårsafton ikväll!

Mellandagen

Igår lämnade Linneis mig och Jönköping efter två och en halv underbar dag och dagen idag fick bli en mellandag innan nyårshelgen. Egentligen skulle jag ägnat tiden idag åt att sätta mig in i Desires och min uppsats igen, men ett konstigt illamående som höll mig vaken inatt satte ganska mycket stopp för det. Istället stannade jag hemma hos Pontus på Liljeholmen (he wasn't at all the reason - feel my irony) och hade en slappardag som påminde om en seg söndag, på ett bra sätt! Efter en sen lunch strosade vi till A6 för att köpa nyårsdrickan och hann med en chailatte på Espresso House. Mer pallade inte min mage och yrsel med så vi gick hem igen.

Efter en segisdag som var välbehövlig på alla sätt och vis kan jag knappt vänta tills imorgon! Jag är så glad att vi ska ha en tvåtimmars bilfärd imorgonförmiddag, att vi ska hem till Linis, att jag ska få klä och sminka upp mig imorgonkväll och att det blir som en minisemester tillsammans med Pontus. Happy times!

 
Bajsisar för ett år sedan! Happy times då också!


Shopping, shopping!

Jag och Linneis hade en heleftermiddag på A6 igår och jag fick världens shoppinglust! Jag är absolut ingen rea-människa, you know that, men jag hittade ändå några finfina grejer! Vi var på BikBok och jag hittade en enkel svart kavaj för 150 spänn (hade kostat 300) och så köpte jag Bensas tröja som hon hade på julafton fast brun och ett nytt rouge på H&M (där rök presentkortet från papps).

När vi tog turen till IKEA blir jag helt skogstokig som vanligt. Jag fick ju presentkort där av Puntan, eftersom jag varit sugen på en tavelhyllegrej jättelänge. Så nu fick det bli en sådan, och lite annat smått och gott!

Idag är Pontus ledig så vi ska mötas upp på stan vi tre och kolla mellandagsrean där. Can't believe I'm doing this med rean, men om man går in med en positiv inställning så... Tihi!


En liten del av min RIBBA-hylla. Här ska mina LP-skivor stå! Och kanske en fin bild på mina loved ones :)

Nusse-duon complete

Linnea kom med Krösatåget igår vid nio och efter sex minuters bussfärd uppför backen var hon på Dalvik igen, precis som förra året vid den här tiden. Det känns snopet att vi inte ska få fira nyår tillsammans i år, hon åker på onsdag, eftersom det känns så bra att ha henne här nu. Men man skapar sig nya traditioner för allting! The philosophy of a divorce-child, hehe...

Igår hade vi mys, pratade massa och plöjde lite Sex and the city-avsnitt. Idag ska vi upp till A6 (fastän jag ser ner på det stället, but the things you do for the people you love...) och ikväll blir det förhoppningsvis filmkväll med Pontus och kompisarna. Den som saknas nu är Bini, det vore perfekt att ha henne här hos oss!


Jag och nusse vid Plattan i höstas


Things are lookin' up!

Trots att jag ständigt går omkring med orosmolnet Lars och arbetet över mig, känner jag mig ändå betydligt lugnare i sinnet nu efter jul om man jämför med innan. Jag sov till elva-isch idag och fick först dåligt samvete gentemot mig själv, men hejdade mig ganska snabbt. Efter nyår väntar en månad av två uppsatsinlämningar och en ny kursstart, plus en massa jobb on top of it. Därför måste jag kunna få slappna av nu i mellandagarna utan att få dåligt samvete och känna mig som en lat människa!

Jag får lite dåligt samvete gentemot Desire dock, eftersom det var min idé att ta just denna dagen off från vårt arbete (jag trodde Linneis skulle komma till Jönköping dagtid någongång). Men eftersom min nusse inte kommer förrän nio ikväll har jag slappat runt lite idag istället. I'm sorry!!! Först lunchade jag med Pontus uppe på A6, superduper gemutlig, och sedan gick jag hem till Piris en sväng och umgicks lite. Jag tror jag behöver sådana här dagar där mitt största bekymmer är hur jag ska orka bära mina ICA-kassar uppför Dalviksbacken.

Jag saknar Bini, Bensa och mamma lite för mycket dock, det är väl den enda downsiden med att ha för lite att göra. Aldrig ska man vara nöjd...


Antiklimax

Julafton och tiden med mina närmaste gick över på en millisekund. Sittandes ensam i Jönköping är jag glad för att Pontus trillar in om några timmar. Skulle kännas extremtomt annars...

Annars är jag så nöjd som man kan bli med vår julafton. Maten var perfektion och jag är nöjd med alla smiling faces när folk fick mina paket! Jag är nöjd med mina egna paket också! Nöjd gånger tusen också för att jag slapp dra med mig min packning och paket på bussen, utan fick skjuts av mamma istället, thanks!

Jag ser framemot mellandagarna och nyår och vill knappt att de ska ta slut. Larssan väntar ju på andra sidan remember? Usch.

 
Stressade som sagt för att hinna umgås med alla i familjerna! Jag tycker jag får en A for effort.

 

 En mysig julaftonsmorgon

 
Är man söt på julafton FÅR man ta ego-pics

 FINISAR!


Juldagar

Fullt upp med att socialisera och träffa familj och vänner, försöker jag njuta av min vistelse i Växjö. Tidigare ikväll klädde vi granen hemma hos mamma och jag njöti fulla drag! Ska försöka sjunga lite till med mina favvisar dock, can't get enough... Imorgon är det den stora dagen, och jag mår jäkligt bra när jag tänker efter. Längtar!

(Det bästa med att vara hemma är att man hittar fina och gamla minnen på datorn)


  

  


 

En hejdådag

Igår hade jag och Pontus fredagskänsla. Han skulle vara ledig från jobbet idag så igår fick bli hur sent det ville, det var riktigt skönt. On top of det var det extremt skönt att sova ut idag för första gången på länge! Vi drog ner till stan till fots nu på förmiddagen och strosade och shoppade lite (inga julklappar här inte, bara till oss själva!)

Nu ska jag packa ihop det sista här uppe på Dalvik och sedan dra ner min julklappssäck till resecentrum och Swebussen. Wish me luck, det är tungt!


Idag - i isande kylan!


Varning...

...till känsliga läsare (Bensa främst)

Jag tvättar ikväll och skulle hänga upp den rena tvätten, bestående mest av underkläder. När jag rensar ut min tvättpåse hittar jag en strumpa som definitivt inte är min. Strumpan var ren, visst, men det här är någonting som bara Linis och Jennie kan förstå:

FY.FAN.VAD.ÄCKLIGT.


Paus i jul

Förutom bajskompletteringen som är min största rädsla just nu skriver jag ett grupparbete med Desire i klassen. Som tur är känns ämnet intressant och jag tror det kan bli riktigt bra om vi får till materialet någorlunda (ska baseras mest på intervjuer - hello Bosnia all over again). Idag hann vi med en intervju innan julpausen. Jag ska faktiskt försöka koppla bort skolarbete så mycket som möjligt nu över jul och nyår - det behövs nästan tycker jag, om man vill överleva.

Nu är jag hemma efter vår heldag i skolan. Det som står på agendan nu är fullständig hängivelse till min julklappsinslagning (och tvätt). Puss på mina älsklingar, imorgon ses vi!


Kaffe och geisha will help you through the day, always...

Merry Christmas to me

Mitt hat för the L-man eskalerade imorse. Jag frågade honom igår vad exakt jag ska komplettera i mitt arbete, idag hade jag fått ett mejl där det stod "Hej Emmy, jag tror att vi skulle behöva träffas. Det finns ganska mycket att prata om". Merry christmas to me liksom. Fan vad dåligt det känns!

Idag sitter jag och Desire sista dagen i skolan och jobbar innan jul. En välbehövd julepaus. En paus från ångest med Lars också. Den fjärde januari ska vi träffas för handledning - "awesome"!


Larssan from hell

Kommer ni ihåg asshole-Lars? You better, because he just failed me on his course. Först väntar han sju veckor innan han rättar våra arbeten och sedan mejlar han och säger att jag fick IG och måste komplettera. Respektlöst asshole.

Detta är första gången jag behöver komplettera i min högskolekarriär, and it hurts. Jag känner mig sårad och dålig. Det hjälper inte att min komplettering hamnar samtidigt som vårt nuvarande grupparbetes deadline i januari. Ass... Mitt förakt för L:et är större än sorgen.

Jag som var happy cheerio imorse och fick trösta Pontus onda hals och morgonhumör idag. Nu är det jag som behöver bli tröstad...


A kiss of love in these troubled times


Facebook och töntighet

Gick in på Facebook och surfade runt i godan ro när jag såg att jag hade blivit taggad i en av Lucas bilder (Pålles systerson Lucas for your information). Undrade hur fasen han kunde ha en bild på mig? Det visade sig att han hade använt en applikation "My Top Girl Followers" och jag låg på fjärde plats som tjej som går in och lusläser hans facebooksida. Jag säger som Pontus; vad i helvete? Det kan jag säga, att jag kan räkna mina Lucas-besök på ena handen. Internet is soooo deceiving! Jag ska bojkotta fejjan!!!
Kanske.

(Okej, applikationen fungerar uppenbarligen inte. Lägg till att nummer två på tjejlistan är en kille och heter Simon, hehe)

Snö in i oändligheten

Jag är så trött på snön. Jag är trött på kylan, att det inte finns något synbart stopp på snöovädret och att Jönköpings kommun inte kan skotta. Jag är trött på att slå på nyheterna och höra om snön.

Apart from this, happy fourth Advent! Jag har fått övertala Pontus flera gånger att det inte är tredje advent utan fjärde, oavsett the fact att julafton är om en vecka. Jag har inte firat advent så bra sedan jag flyttade hemifrån. Jag saknar att äta mysfrukost varje adventssöndag och att ha delat upp 'tända ljus'-turen på antingen mig, mamma, Jennips eller Linis. Minns att ordningen gick efter hur våra bestämda platser kring köksbordet såg ut. Tider som aldrig kommer tillbaka = depp. Men men! Ikväll ska jag och Pontus fira advent med MAXI:s lussebullar och Blossaglögg. Det är helt okej det med! [mäd]

När allting känns snöigt och bajsigt så längtar man tillbaka till sommaren! Och när man har ångest över kvalitéen i sin blogg så lägger man upp bilder från Pontus dator från i somras. Ser solbränt och fint ut i alla fall.

Här följer ett bildspel från när Pontus och Gustav skulle vinka av mig vid Swebussen i somras!









Julstress och livet kom i vägen

Det blev en riktig helkörar-vecka denna veckan! Det har varit 08.30-16-dagar hela veckan i skolan och uppbokade kvällar varje kväll. Men jag lever! Och julstressen har faktiskt lagt sig lite nu... Särskilt as I've been able to hitta några guldkorn till julkappar på stan!

Igår var jag på julbord med Pontus jobb och förutom lite åldersnoja i början av kvällen (ville inte bli sedd av de andra respektive som en 15-åring bland massa vuxna) så var det jättetrevligt! Det var mysigt att få vara med Pontus och visas upp för hans kollegor som officiell flickvän, även om jag är det sedan längre tillbaka, hihi. Julbordet var gott och som ett julbord ska vara, och drickan flödade fritt och gratis hela kvällen! Trots att jag var riktigt trött och seg imorse innan jobbet var kvällen igår värt det!

Idag har jag jobbat en långpassdag men ändå snabb dag på da work which I missed during the whole of November (så skönt att vara tillbaka! Ännu skönare när jag fick se schemat för januari och att jag äntligen jobbar mer än 40 timmar en månad!). Nu sitter jag och Puntan framför Mission impossible som är överdrivet till oanade höjder (not my style) och jag längtar efter sängen.

Hoppas mina nussisar har en bra helg! Snart kommer jag till Växjö, då är det quality time på hög nivå som står på schemat. Jag längtar!



Ett smakprov

Besökte ju frisören idag för första gången sedan maj 2009 (true story). Jag har officially hittat min frisör number one i Jönköping, på första försöket! Jag gick till Kalufsmakarn mitt i stan och klippte mig hos en Veronica, som både Piris och Pexis klippt sig hos innan.

Jag är absolut inte den som är kräsen med frisörer och deras olika egenskaper (I like to get in and get out) men jag trivdes verkligen med henne! Hon var i min ålder också och det hela var väldigt avslappnat. Nämnde jag att jag är skiiitnöjd med håret också?

Jag ville toppa bort allt det bajs-slitna men också klippa kortare så att topparna närmar sig där luggen är. Veronica presenterade två idéer och längder, den ena var alldeles för kort för att jag skulle våga; den gick bara till axlarna. Man får ta det lite lugnt med mig, frisör-ovan som jag är. Kanske vågar jag mer nästa gång som jag är uttråkad och klipper mig? Nu klippte jag i alla fall en decimeter och det tycker jag var modigt för att vara mig!

(När det gäller uppklippning är jag så god damn tired på att alltid klippa upp håret hos frisören och få samma resultat varje gång. Därför klippte hon bara upp så att alla tre uppklippningarna slutar strax ovanför topparna)


Här visar jag var håret slutade innan (vid brösten). A closer look får mina bajsisar se den 22:e!


En lista utan klappar

Jag har verkligen inte fått my acts together denna juletid. I vanliga fall brukar jag skriva julklappslista i slutet av november och veta i december exakt vad jag ska köpa till mina loved ones. I år ligger jag ungefär tre veckor behind och för första gången i mitt liv känner jag av julstressen och ilskan som så många före mig känt varje jul. Jag går i skolan varje dag och hinner inte ens gå till Myrorna för att roa mig själv, än mindre gå på stan och strosa runt och gissa vad jag ska köpa till alla.

Idag tog jag mig tid efter föreläsningen och innan körfikan på kvällen. Fast det enda jag lyckades accomplish var en bokad klipptid för imorgon och outfitletande till Pontus jobbs julbord på fredag. Jag hittade en blus på H&M för att jag inte orkade leta längre, och för att jag kände att jag behövde uppnå någonting med dagen. Nästa stanrunda, när det nu blir, är det fullt fokus på klappar som gäller...


Ticks-tix

Jag har utvecklat ett tix sedan jag kom hem från Bosnien. Jag har varit ständigt förkyld sedan sista oktober ungefär och små sår växer sönder sig i min näsa (förlåt för informationen). För att klia på såren grimaserar jag med näsan och munnen, sometimes it helps, oftast är det bara störigt även för mig själv. Jag mår väldigt dåligt över detta, speciellt eftersom jag vet vilken skit jag kommer få ta från mamma, Linis och Bensa när jag kommer hem över jul. Därför ber jag om ursäkt för det nu i förväg; I'm sorry!!! Det kan hända vem som helst!!!

  :(

Luciadag

Jag kämpade desperat för att få Lucia-känslan att infinna sig idag! Det är första året sedan jag var mini-liten som jag inte är med och sjunger i ett Luciatåg (mitt och Noomis tappra försök i Bosnien räknas inte). Det kändes faktiskt lite sorgligt när jag gick upp i den mörka ottan idag och visste att det var Luciadagen fast utan att jag kände "känslan". Jag och Pontus var dåligt informerade. Jag ville slå på the national Luciafirandet liksom och kollade på SVT vid sjusnåret, men såg bara Lennart Jähkel. Hello? Ledsen blev jag. Eftersom vi trodde att vi hade missat det kollade vi på Vakna med the Voice istället.

However, Bini berättade att Luciatåget did send this morning och att det sändes en gång till på SVT klockan sex ikväll. Såklart missade jag det då också! Men vi slog på SVT-play nu i efterhand och jag satt och grät och mös. Det var fint! All strävan payed off (vi satt även och tittade på Växjös Lucia från förra året, loooooove it) och äntligen fick jag världens julkänsla och kom riktigt i stämning.

Nu sitter jag och Puntan och äter Ballerina, vi låtsas att det hör julen till. Hoppas mina fina har haft en mysig Lucia!

 



Huvudet som sprängdes

Jag hade en riktigt bra dag igår; en rolig comeback på jobbet och en myskväll hos Piris. Jag är inte lika glad idag. Jag vaknade med samma huvudvärk från tidigare i veckan, and it's killing me. Huvudvärken gör att jag mår sååå illa. Och om två timmar ska jag iväg till jobbet igen. Låt mig må bättre då please god!


Happy times med Bini. Snart är det juletider och då ses vi!

Fredag

Jag mötte upp Piris idag och tillsammans satt vi i skolan på förmiddagen och skrev färdigt en uppgift till seminariet på måndag. Uppgiften var enskild och man skulle skriva ett exempel på en egen erfarenhet av intercultural communication (och referera till kursboken, som jag för övrigt inte har). Jag tänkte att det var självklart för mig att dra exempel från min praktik i Bosnien. Dock var det inte så självklart när jag väl satte igång, vet inte vad jag svamlade om där i slutet. Men det blev som det blev och jag orkar faktiskt inte bry mig! Woops, oengagemanget talar sitt tydliga språk...

Till lunch utnyttjade Mira sina kontakter (och jag utnyttjade henne), för hennes bror har den myspysiga restaurangen Mäster Gudmunds källare i stan, så vi fick äta julbord där för ett ypperligt bra pris. Happiness and awesomeness in a bowl! Det blev mitt första julbord för i år, och det var riktigt gott! Till efterrätt blev det kaffe och gottis från deras "godis-bord". Bild kommer, and that's a promise!

Piris was a friend-trooper och följde med mig på julklappsshopping resten av eftermiddagen. Fast det slutade med att jag bara köpte en julklapp och resten av shoppingen var åt mig själv! Ända sen jag kom hem från Bosnien har jag haft ett enormt köpsug åt mig själv, gällande typ allt ifrån kläder till inredning. Det där me-me-perspektivet passar inte riktigt i julhandeln dock...

Men idag fick vi ryck och tog bussen upp till Ikea, där jag shoppade loss (my idea av att shoppa loss i alla fall). Jag köpte ett nytt överkast (vitt), en kudde och ett limegrönt kuddfodral i samma storlek, en färdigklädd kudde i ett grafiskt mönster, en ny matta som jag tänkte ha som badrumsmatta eftersom den kändes lite sailor, men som sen ended up i min hall och ser jäkligt bra ut där! Jag är så nöjd med hur det blev här hemma. Som en julklapp till mig själv! Merry X-mas! (skoja bara, jag hatar den där x-versionen)



Piris hos Mäster Gudmund :)


Min skatt från godisbordet! Praise the lord!


Såhär ser min säng ut ikväll! Jag älskar hur min lägenhet går i limegrönt och orange! Är ni stolta över mig nu, mamsi och Bini?


Äntligen julkänsla

Jag är så tacksam för att jag var i Bosnien under november månad. För tack vare att jag istället upplevde väder som påminde om september all over again, och missade folks och medias tidiga tjat om julmusik, julpynt och julbak och what not, är jag nu istället mer sugen på jul än vad jag någonsin har varit i december! Särskilt om man jämför med förra året; jag hade inget julpynt, julbakade aldrig och hade inte ens lust till det. (Vad är det förresten med människor som ska börja äta pepparkakor och lyssna på julmusik i mitten av november. Hear me! DET ÄR INTE NORMALT!) Men nu har jag kommit igång i alla fall, mysteriously. Kanske är det för att det är så mycket roligare att dela julmys med någon, och att Pontus och jag triggar igång varandra mycket, jag vet inte. But I love it!

Jag och Pontus köper hem glögg och dricker om kvällarna, skumtomtar är lagligt att köpa och äta varje dag veckorna innan jul (det är sant mamma, don't feel ashamed!) det räknas liksom inte som vanligt godis. Jag och vännerna ska försöka julbaka nästa vecka, på söndag ska vi åka pulka (det är jag dock lite tveksam till) och idag gick jag förbi Röda Korset och fixade äntligen lite julpynt till lägenheten! Dert är ingenting egentligen, men för mig och min julkänsla betyder det mycket!


Jag köpte en julduk! (5 spänn, hihi)


Och en ljusstake från IKEA originally, 10 spänn. Jag köpte röda Kronanljus på Konsum :)

Segis

Jag vet inte om jag nämnde det i min klago-kavalkad igår, men jag somnade i förrgår och vaknade igår med samma äckliga huvudvärk. Huvudvärks-må illa på gränsen till migrän. Huvudvärken hade jag fram tills körkonserten igår (som gick jättebra by the way, jag är nöjd att jag var där och hjälpte till!) och jag tror att jag spände mig så mycket att det försvann just då.

However, när jag vaknade upp idag hade jag fått den tillbaka. Såååå störigt. Jag vaknar liksom av att huvudet är tungt och hela jag otymplig. Idag kände jag mig yr till på köpet så jag ville inte stressa iväg till skolan i kylan och make it all worse.

Istället sov jag lite till och sedan väntade jag kvar hemma hos Pontan på att han skulle komma hem och äta lunch med majj. Efter det hade jag samlat tillräckligt mycket styrka till att ta mig hem till Dalvik by walking. Det är kallt idag!




Jag gick vid Vätterstranden som vanligt. Kallt, blåsigt och vackert!

Titta Jönköping!



Skolans hemsida har gjorts om och kryllar av snygga bilder på högskoleområdet och Jönköping! I may be tired på min utbildning och skolan, men damn they take good pictures! Och så är Jönköping så fint med.

Julkonsert

Here's the thing med min julkonsert ikväll; Som ni vet bestämde jag redan i Bosnien att jag hade missat för mycket av repetitionerna och att jag vägrar stå på en scen och inte kunna låtarna ordentligt eller ens överhuvudtaget. Så jag meddelade the board i kören och de tyckte att mitt beslut var okej; att jag bara ska sjunga låten med Vocalz, vår lilla sånggrupp ur kören (vi är fyra stycken totalt nu, no numbers at all, jag vet).

Det som känns bajs är att fastän jag bara ska vara med och sjunga på en låt ikväll, så ska jag ändå komma till skolan redan vid halv fyra. Tack vare de andra i Vocalz. De har panik about our song och vill att vi ska öva så mycket som möjligt innan genrepet imorgon, men genrepet börjar vid fyra och håller på tills konserten börjar vid sju och jag skulle riktigt jävla gärna vilja ha ett liv innan dess. Särskilt eftersom konserten håller på till halv nio och att jag då kommer ha slösat nästan fem timmar på något jag inte ens ville delta i in the first place. Yes, I'm frustrated!

Jag hade ganska mycket snack med de andra tre tjejerna i Vocalz igår om hur körövningarna har varit nu under hösten. Folk är inte alls lika nöjda som innan och mycket beror på våra nya körledare. De är trevliga, men kanske lite för unga (de är 90 och 89) alternativt mesiga för att leda en kör. Jag själv som varken har gått utbildning eller är där för att leda kören blir ofta frustrerad när jag hör att kören behöver jobba med så många saker som ledarna aldrig anmärker på. And you know my temper...

This may come as a shock, men trots att jag har betalat köravgift för ett helår funderar jag på om jag ska skita i vårterminen. För min del är det ofta mer irritation än glädje på övningarna liksom... Men jag får se hur jag gör. Det kanske känns bättre efter ikväll? Jag kan alltid leta mig om efter andra körer om det ska vara så. Annars får jag joina Binis och hennes snart startade band. He he.

   +        =       

Julens närmanden

Jag fick en plötslig impuls igår; jag ville så gärna köpa julkort! Jag skickade aldrig några julkort förra året, FAST jag tycker det är en mysig tradition och FAST jag för första året och julen bodde i eget hushåll (ens uppgift att skicka kärlek till familjen!). Nu i år ska jag vara bättre! Jag ska inte skicka till alla jag känner precis, men kanske dem som jag inte kommer ha chans att fira tillsammans med i år. Jag tänkte att det vore mysigt att skicka julkort till Pontus föräldrar till exempel. Alexis tipsade mig om julkort för fem kronor styck på Gallerix. Taget!




Jag har Pippi-tröjan på mig, julkänsledagen till ära

Communication Perspectives

Idag satte vår nya kurs igång med räserfart (ursäkta barnsligheten) och folk i klassen har precis eller knappt hunnit hem från sina praktikplatser. Efter fem veckors praktik blev skolans korridorer en hönsgård full av kackel om hur alla hade haft det. Jag trodde inte att jag hade saknat skolan eller vår klass, men deep down gjorde jag nog det ändå. Efter att ha varit så långt borta som i Bosnien utan någon inblick i vad folk gjorde här hemma, var jag i alla fall riktigt nyfiken på folks praktikveckor här i Sverige. De flesta verkar ha haft det bra, men många har svårt att se relationen mellan organisationernas arbete och vår utbildning. I'll tell you one reason folks; det är för att vår utbildning är okonkret to hell and back!!! Jag hoppas att mina praktikveckor i vår blir givande, men så som det känns nu är det a game of chance ungefär...

Anywhooo, jag fick verkligen chans att vila upp mig och kära ner mig ännu mer i helgen. Att mamma och Bensa kom på fika put just another cherry on top of a great weekend. Så mitt humör var det inget fel på idag i alla fall! Dessutom hann jag träffa Piris igår som kom hem från sin praktik i Serbien. Vi hade en vanlig laga mat-kväll med film och Beck på tv. Så vanligt, men ack så roligt tillsammans med henne!

Konstigt hur man kan settle down hemma så fort efter att ha varit iväg... Allting känns så bra, även nya kursen trots min dåliga inställning före. Min lägenhet är städad och fin och känns mer mysig och hemma than ever! Jag köpte till och med glögg idag för att öka på myskänslan ytterliggare!

Warm greetings to you all from me! *overdrive*



A sleepy, gemytlig Saturday


På Bageriet vid bryggan, mys med kaffepåtår gånger tusen






Att ta igen förlorad tid i Jönköping. Jag, Pontan och Munksjön.

Vecka som inte får ta slut

Jag njuter verkligen för fullt här hemma nu, mest med Pontus! Han och jag tog igen en kväll med fredagsmys igår. Det blev en klassisk fredag med tacos, rött vin och en godisskål. Nu idag sov vi ut och drog oss ner på stan för julklappsshopping. Jag var supertaggad på att sätta igång med mina julklappsinköp, men när vi väl kom ner blev allting så mycket svårare... Jag har fortfarande inte gjort upp mitt sedvanliga julschema på vad jag ska köpa till vilka personer. Struktur, jag behöver struktur! Så istället för att få någonting gjort eller köpt testade vi det nya cafeet Bageriet som ligger vid Munksjön. Det var riktigt mysigt och mitt mål med nästa år är att fika där med mamma och Peter, de hade uppskattat det!

Ikväll ska vi äta en efterlängtad middag på Jensens med biff (blodig? hehe) och vin. Vi önskar att vi hade mer fantasi (alternativt pengar) men det har vi inte, så nu blir det da Böffhouse! Nu ska jag fortsätta att njuta ännu mer och hoppas att denna vecka aldrig tar slut... På måndag väntar en dag i skolan, på en utbildning jag helst hade velat lämna. Livet är jobbigt, varför kan man inte se klart framför sig vilka beslut som är bäst för en själv? Nu gled jag in på livsfrågor, förlåt mig själv. Biff var det!


Goodbye gift

Sista kvällen i Bosnien på den sjukt fina, mysiga och goda restaurangen fick Noomi och jag en avskedpresent av Maja, som var från både henne och Dagna. Jag blev så glad, och så rörd att jag nästan skämdes lite, men det var så fyndigt! Vi fick varsin nyckelring med bilder på två sidor. En sida visar storgatan i Brcko och på andra sidan är den en bild på Maja och Dagna. Det kändes så härligt för jag hade bävat inför att åka hem till Jönköping och vardagen igen, just för att det är så lätt att glömma allt man har varit med om. Men nu när jag har nyckelringen går det inte en dag utan att jag ser två underbara tjejer och påminns om att Brcko fortfarande existerar och att de är kvar där. Som sagt, glad blev jag!


Att vänja sig vid snö

Jag kämpar på här i Jönköping ska ni veta. Med risk för att låta kaxig; det är fan svårt att vänja sig vid en fullt utvecklad vinter, med kyla och vind som biter och dålig snöskottning och underhåll på vägarna.

Idag skulle jag göra som jag alltid brukar, vandra mellan Liljeholmen och Dalvik på morgonen, vilket vanligtvis tar 45 minuter, 50 i dåligt väder. Det kunde jag glömma! Jag fick inget fäste i marken what so ever och då har jag ändå bra kängor (för en gångs skull) så jag gick och pulsade i en timme och tio minuter innan jag var uppe på backen. Asshole-kommun som inte sköter sig bättre! Snön har ju ändå varit existerande här sedan vaddå, två veckor tillbaka? Pontus bästa kompis är "snöröjare" (haha! låter som han är en lastbil) så jag borde inte klaga högt. Men, me no likey.

Dalvik igår när jag kom hem. Här var jag bara glad att komma hem för övrigt!



 Snöblandat skitväder sista dagen i Bosnien. Things were a bit shitty there too...

Home is where the heart is

Cheasy rubrik, cheasy heart! Jag är hemma på svensk mark och couldn't be happier! Jag och Noomi har haft så tur med våra resor fram och tillbaka, igår hade vi lite förseningar på sammanlagt 40 minuter dock, men förutom ett damputbrott från min sida kände vi knappt av det. Humören var på topp nästan hela tiden! Känslan som jag fick när planet cirkulerade innan landning på Landvetter igårkväll slog allting! Att veta att Pontus väntade där nedanför kändes ännu bättre.

Jag har knappt hunnit landa känslomässigt eller praktiskt. Kom hem till älskade Dalvik för någon timme sedan och det känns som att det fnns tusen saker att packa upp och få iordning. Mest av allt vill jag bara få allting gjort så att mitt hem känns fullständigt igen. Men trots allt (snön och den 10-15-gradiga temperaturskillnaden) så är jag glad över att vara hemma!


RSS 2.0