Sist i februari

Nu är jag trött på kyla och blåst. På dolda isfläckar och imma på glasögonen. Jag har stora förhoppningar för mars! Till exempel att det inte kommer fler snöoväder *pepper, pepper*. Och till exempel att jag ska göra min armövningar bättre. Jag var hos sjukgymnasten idag och hon fick mig att skärpa till mig. Delvis genom att ge mig lite nya övningar och varna mig för slarv, delvis genom att vara allmänt läskig.

Denna vecka har vi metodvecka i skolan. Jag ska figure out ett ämne för min B-uppsats... in one day. Det kommer gå åt skogen! Hejdå februari, won't miss ya.




Forsen i Dalviksbacken. Fryst som allting annat!

Husman

Det blev köttbullar, sås, potatis, lingonsylt och ärtor hemma på Dalvik igår. Just like that.


Lördagspromenix

Nu låter promenix lite underskattat... Jag och Pontan skulle fördriva vår lördag igår och körde upp till Huskvarna naturreservat där det finns löp- och skidspår runt om i skogen. Ingen utav oss hade varit däruppe och vandrat innan, men vi figured att det bara var att välja ett av spåren att följa. Så vi valde det röda på 10 km. Det slutade med att vi gick fel och hade slösat tid, så vi bytte till det gula spåret på 5 km. Då gick vi fel igen och irrade runt ett tag mitt ute i ingenting, tills vi hittade det blåa spåret och följde det. Vi bytte sedan till det röda och gick "i mål" efter två sköna men lite förvirrade timmar.

Det var fortfarande jättemycket snö däruppe på höjden. Och en jävla höjd var det. Man hade utsikt över hela Jönköping och Vättern! Skönt att vandra runt i skogen med. Man blir så sugen på att sitta med vovven, Johannes och pappa och grilla korv och dricka Cola...








 



Netto

Jag köpte vinbox innan idag, inspirerad av mamma och Piedah, jag har lagt upp kyckling inför lagandet av mango chutneykyckling. Nu är det bara några ingredienser som ska inhandlas sen har jag och P:et alla förutsättningar för awesome fredagsmys. Vi ska mötas på Netto om en halvtimme, han kör dit och jag glider nerför backen.

Har inte på mig brillorna idag, första gången på flera dagar. Me lik'om them brillz.


Happy friday!

Bygga i snö

På väg till jobbet häromdagen så gick jag genom Bäckalyckan och fick syn på något som är ganska rare i min värld nuförtiden. Det var två hål i en smutsig snöhög som såg ut att ha många kvällars jobb bakom sig. Kom att tänka på alla mörka vintereftermiddagar som jag och Linis låg ute till sentsent och grävde våra hål, där man kunde leka vargar bland annat... Lyckan när man vaknade på morgonen och skottbilen hade skapat riktigt stora snöhögar! Det var mysigt.


Pop quiz

Eftersom min helg pretty much försvann på grund av jobb förra veckan, så har jag varit jättesugen på att hitta på något kul hela denna veckan. Jag försökte pusha Pontus with friends att hänga med till Pipes ("skotsk pub i stan") och deras Pop quiz som de har på torsdagar. Men kompisarna bailade och Pontus har gjort sig illa i ryggen på något vänster. Piris, Sara och ytterliggare några till var dock sugna. Så jag fick min kul-torsdag med lite rödvin i alla fall!

Det slutade till och med så bra att vi tog hem andraplatsen i quizet, och för er som inte vet så är det jäkligt bra. Vi var 13 lag som tävlade och frågorna rörde inte alltid mina knowledge territories... ändå så gick det så bra! En bra kväll.


Mira och Moa på Pipes, med the question chart

For those interested


Djurskyddshandläggare på Veterinärenheten, Länsstyrelsen Halmstad

ARBETSUPPGIFTER
Halland är ett levande jordbrukslän med en omfattande djurhållning. Veterinärenheten har en expertfunktion för länsstyrelsens uppdrag att verka genom hela livsmedelskedjan för sunda livsmedel, gott djurskydd, god djurhälsa och smittfrihet. En stor del av enhetens verksamhet omfattar djurskyddskontroll.

Arbetsbeskrivning
• Arbetet består i huvudsak av djurskyddskontroll vilket innebär bla.
• Utredning av anmälningsärenden
• Planerad djurskyddskontroll
• Uppföljning vid påvisade brister
• Omhändertagande av djur som far illa.
• Tvärvillkorskontroller hos djurhållare
• Även kontroll av livsmedel och foder i primärproduktionen ingår i tjänsten


KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer
• Du är miljö- och hälsoskyddsinspektör, agronom, lantmästare, biolog eller har motsvarande relevant kompetens som vi bedömer likvärdig.
• Vi värdesätter särskilt praktisk erfarenhet av djurskyddskontrollarbete, god samarbets- och organisationsförmåga samt personlig lämplighet.
• Du har god förmåga att fatta beslut, arbeta analytiskt, långsiktigt och målinriktat
• Du är flexibel och kan prioritera
• Du kan göra avvägningar samt visa på gott omdöme vid uttalanden, ageranden och kunna hantera svåra situationer
• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• Du har en god administrativ förmåga
• Du har körkort för bil


Bara ett exempel på en anställning på Platsbanken som jag hade kunnat söka efter Skarautbildningen, bara sådär *gör ett fingerknäpp*. Och så hade jag kunnat bo med Binis också *ironic, she will be long gone by then*. Men ändå! Sånt här ger mig hopp.

(Det enda som är fel i detta hoppfulla inlägg är att det står körkort i annonsen. Vi ignorerar det ordet tycker jag.)


En morgon i Jönköping





We blame the winter for many things, men det är jäkligt fint ibland. Särskilt när det, peppar peppar, har varit soligt hela veckan!

Ännu en dag utan armbota

Hejhopp, här har ni Emmy som blev dumpad av sjukgymnasten i måndags och skulle tagit saken i egna händer idag istället men skippade det. Fasen också, att det ska vara så himla svårt! Nu måste jag ta av min tid och energi imorgon. Mamma, varför följer du inte efter mig vart jag än går och tvingar mig att göra mina måsten? Det vore mycket lättare då!

Jag och Ida kom en bit på väg med grupparbetet idag i skolan. Däremot ska vi ändå ha heldagar framför datorn ända fram till fredag för att hinna bli färdiga. Ont i armen och skolbajs hanging over you. Idag köpte jag Texas Pecan-glass to feel better. Det funkade!


Jag och Pontan åt tacos idag förresten. Tacos? På en tiisdaoug? Jepp.


Bio

Jag har varit på riktigt sega, medelmåttiga filmer på bio den senaste tiden och kan inte komma ihåg senaste gången jag verkligen fick mina money's worth. Igår hade jag och Pontus söndagsmys på SF och såg The Grit. Det var den enda bioaktuella filmen som verkade sevärd just nu, det var väl min enda anledning för att välja just den. Men gud vad glad jag blev att vi såg den! (Vore det inte för min gratis biocheck hade det varit money's worth gånger tusen)

Jag älskade fotot i filmen, att få se en bit av USA:s Vilda Västernhistoria, skådespelarna och den komiska tajmingen i dialogen. Tycker verkligen ni borde se den! Jag önskar att jag hade sett den med min Bini och Bensa. Vi skulle skrattat rätt ut alla tre!


Feb. 21. 2011













Något gammalt, något nytt

Som ni ser så fixade jag designen lite på bloggen! Hade ytterst lite att göra i lördags så passade på. Jag är ganska stolt över mig själv faktiskt, att jag äntligen knäckt koden för hur man gör (på ett ungefär i alla fall). Förnyelse känns alltid bra. Jag mår definitivt mycket bättre nu när jag äntligen fixade håret och the darn utväxt. När det gäller min outlook ska jag bara fixa lite fina vårkläder också så är det klarttt.

Något som hänger kvar är min jäkla arm. Min läkartid i måndags förra veckan resulterade i att jag blev tillbakaskickad till sjukgymnasten. Borde ringt henne redan förra veckan, men sköt upp det, det är så enkelt att bara strunta i det. Däremot gör min arm mer ont than ever, så nu ringde jag in dit och väntar på svar från henne under förmiddagen. Please, let it be over!

Idag sitter vi i skolan. Grupparbete följt av jobb ikväll - whatdoyouknow?


(Vättern har is sedan ganska länge by the way. Folk åkte skridskor som galna igår i solen. Sjukt att det har varit och är så kallt... I'm not getting out there, that's for sure...)

Februari over time

Jag är hemma från jobbet sedan någon timme tillbaka. Känner mig helt slutkörd efter mitt nio-timmarspass. Inte för att det rörde sig om nio timmar, utan mer för att det var ren slakt hela tiden (tempot). Nu på kvällen var vi sjukt underbemannade så det tog mycket energi. Men jag hade kul med jobbarkompisarna som vanligt!

Nu är jag hemma som sagt och sitter och tråkar framför datorn. Sitter och tittar på bilder från februaris past och hittar både det ena och det andra. Fast vad jag än hittar får det mig att sakna mina fina familje-loved ones. But anywho, här får ni lite smakprov!

Februari 2009








Februari 2010



(Januari egentligen men Binisen är så fin här så hon måste visas)



2011

Och nu, ett februari i Jönköping igen. Getting a bit old.

Fredagsmys on speed

Puntan kom och hämtade upp mig på jobbet idag vid halv tio. Det blev en kombinerad skola och jobbdag igen, och jag är lite less faktiskt. Men P:et kom och hämtade mig i alla fall (yej) och vi åkte och köpte fredagsgodis. Nu sitter vi hemma på Dalvik och har lite snabbt fredagsmys. Jag använder ordet snabbt eftersom jag misstänker att vi båda kommer däcka inom kort.

In case you were wondering, jag är fortfarande nöjd med håret. Får lägga upp lite bättre bilder snart!

Fredagspussis mina fina!


Hos frisören

Äntligen gjorde jag något åt mitt hår, åt min utväxt. Äntligen! Jag sa ljusa slingor till frisören och fick kanske mer ljusare än vad jag hade förväntat mig. Men det är en uppfräschning och en förändring and I love it. Såhär ljus har jag inte varit sedan 2005 när vi skulle åka till USA. Remember? Nu är det professionally done ioförsig. (Men mamma är fortfarande bäst)


Uppe hos Kalufsmakarn. Piris och jag hade intentionally dubbelbokat förmiddagen för att klippas och slingas samtidigt. Så hon fick vara the cammerrra-man :)




Nöjd Emse!


Frisören Veronica recognized min torra och skorpiga hårbotten och lämnade ett serum som skulle verka i en halvtimme. Då började hon med Pirisen. Så smidigt så. Jag läste en Hänt Extra och drack en kopp kaffe så länge.


Nöjd, still.


Piris var halvfärdig men glad.


Vi gick till skolan och nötte grupparbete efter vår frisörförmiddag. Men ikväll during cooking hemma hos Miris fick jag till en första bild på håret. Hope you like :)

An evening to remember

Visst att jag hade lite förväntningar på Anna-Gretas igårkväll. Jag ville såklart testa någon ny rätt trots att de fyra jag tog förra gången var killer-goda. Men aldrig trodde jag att de kunde slå sig själva i awesomeness! Jag var i ett förändringsmode när vi väl satt där Pontan och jag, så jag valde fem stycken tapasrätter varav fyra var helt nya val jämför med förra gången. Och det blev sååå gott! Nu slås jag ännu mer av the fact att mamma, Peter, Bini och Bensa MÅSTE komma hit. MÅSTE.

Det var jättemysigt och servicen var bättre nu än förra gången. Verkligen ingenting att klaga på! Vore kanske isåfall att vi drack Cola istället för rött vin, men det var ju på eget bevåg. Gott och mysigt hade vi i alla fall!


Awesomeness on a plate! Kronärtskockehjärtan marinerade i citron och basilika, friterade chili och cheddarkroketter, biff i teriyakisås, baconlindade dadlar och chorizo, klyftpotatis med chiliaioli samt tzatsiki i mitten :)


Gissa om jag tog panacottan och ananassorbet? Jag tog panacottan och ananassorbet.


Det hela slutade i en ganska dyr affär men den här underbaringen payed for it all. Ska nog smyga in en hundring eller två i hans ficka de närmsta dagarna...


Mot Anna-Gretas!

Nu ska jag ner och möta Pontus i stan, för att gå och äta en brakmiddag från himmelen hos Anna-Gretas. Det här har jag laddat för hela dagen! Jag är lite finklädd också, for the occasion. Vi firar trots allt alla hjärtans dag i efterskott.

Pussis!




Har på mig min Jennie-rip off och mina svarta chinos. Hittade vårt gamla Göteborgssecondhandskärp också, remember? :) 

Skolkish

Istället för att sitta kvar i skolan och lyssna på en meningslös gästföreläsare åt jag thai-lunch med Lexis och drog mig hemåt därfter. Jag ska gå till jobbet vid tre och jag avnjuter hellre något Sex and the City-avsnitt hemma i soffan än sitter och icke-fokuserar på en föreläsning. Don't judge me!

Nu är jag hemma som sagt. Har slängt i några potatisar i en kastrull och tänkte göra lite fiskpinnar också till future matlådor (dessutom göra en killer citronsås till). Se? Vilken enkel och problemfri vardag jag fick helt plötsligt. Bajsskola.

Puss och kram på mina finisar!


Jag plattade håret idag, nya plattången fungerar utomordentligt bra!

Februariväder


Staglaberget i söndags. Kan vara fint i Växjö ibland :)




Efter en paus

Jag har nog aldrig mått så konstigt going home from Växjö innan. Men när jag och Pontus satte oss på ett bajs-SJ-tåg med en norsk konduktör och sa hejdå till mamma och Bini kände jag mig så jobbigt tom. Jag visste att jag åkte tillbaka till ett helt liv som jag har uppbyggt i Jönköping, och jag åkte inte ens hem själv dessutom, ändå mådde jag skit. Men jag tror nog att saknaden efter mina finisar har varit så stor sedan jul och nyår att inte en kort helg kunde råda bot på den. Men mysigt hade vi!

Idag kom jag tillbaka till Jönköpingsvardagen med råge. Jag hade läkartid på morgonen och sedan blev det en skol- och jobbdag kombinerat, just like all the other weeks. Men det känns bra, för idag är det alla hjärtans dag! *corny relationship person* Lite presenter utdelades här på Dalvik; Pontus fick ett fotoalbum av mig och jag "fick" en middag, på onsdag ska han bjuda mig på Anna Gretas (en kär repris, awesome!)


Efter snöoväder

Idag klarade jag av näst sista etappen innan Pontus och min weekend i Växjö (gud vad corny). Först gick jag till skolan i snöyrigt oväder och hade jag en oändlig workshop från morgon till eftermiddag. Sedan gick jag till jobbet i nästan vanlig ordning och efter ett 4,5 timmars pass vandrade jag uppför backen i snöblaskigt regn. En okej dag, förutom att jag halkade tre gånger imorse, vilket helt sanningsenligt är mina första drattningar denna vinter. Det komiska i det hela var att jag vid tidpunkten för första drattningen imorse bar mina ljusa jeans (som jag haft sedan ettan på gymnasiet) som, om ni minns, fick ett hål i vänsterknät någon gång i våras när jag satte mig för hastigt i soffan (de är ganska tajta). Idag när jag halkade hördes det ett crack och sedan var det högerknäts tur. Nu har jag två nästan identiska hål på byxornas knän. Awesome!


Vänsterknät i maj, när det begav sig.

Ljust idag

Så bra det känns, att beta av saker och verkligen få något gjort! Idag försov jag mig och hade den älskvärda turen att lektionen var inställd. Starting the day with awesomeness. Hann ligga och lata mig med Le Sex and the City i sängen någon timme.

Nu har jag suttit med den näst sista uppgiften på den här kursen. Den sista blir den vi gör gruppvis och ska vara färdig i slutet av månaden. Nu var det bara så skönt att få den enskilda uppgiften gjord! Den ska egentligen vara inlämnad på söndag som senast, men då är jag i Växjö och njuter så det skiter ju sig. Den är gjord nu i alla fall, och förutom att jag tvättar idag ska jag nog hinna städa iordning lite här i mitt älskade hem.

En annan velig grej som jag inte fått gjord förrän nu; jag ringde och bokade tid för slingning hos Kalufsmakarn nästa vecka. Om jag bortser från det ekonomiska, which is exactly what I'm doing, så känns det sååå skönt. Det är håret som är kvar på min prioriteringslista, sen ska jag må bra about myself igen!

Happy bright day everyone!




Ljust ute. Så skönt.

Salotto

Idag satt jag i skolan med Ida och spånade vidare på vår gruppuppgift. Det gick sådär och jag känner mig ganska omotiverad. Däremot skulle jag äta lunch med Lexis, Emelie och Sara idag, så vi möttes upp vid Juneporten och började snacka ställen att gå till. Det visade sig att Emmy fick igenom sin idé som vanligt (score) och vi gick till ett italienskt pastaställe som heter Salotto. Jag och Puntan take awayade där i somras och jag åt supergoda cannelonies. Idag åt jag samma rätt igen! Canneloni med spenat och mozzarella, awesomeness in a bowl.


Bilden blev ganska ljus, but don't let the bad quality fool ya!


Pexan och hennes pasta

Höjden av lathet

Igår skulle jag anteckna resten av internetföreläsningen efter att Mira hade lämnat mig för sin tandläkare. Jag tittar på föreläsningen, stoppar vid varje ny powerpointbild och skriver av för hand, that's how the drill goes. Efter ett tag blir det här ytterst tröttsamt, särskilt eftersom internetföreläsningen egentligen bara är 35 minuter lång ungefär, men jag sitter och pausar och antecknar i en och en halv timme. De sista bilderna hade för mycket text på sig för att min handled skulle orka med. Hur orkade man skriva allting för hand på låg- och mellanstadiet egentligen? Evolution has taken the ability away.

Min mobilkamera did the trick. And he did good.


Nya tag

Varje ny påbörjad vecka benämner jag i bloggen som 'nytt hopp', 'ny vecka', 'nytt' och liknande. Och i slutet av varje vecka klagar jag något extremt på allting som behövs göras och alla måsten som finns i mitt liv. Men idag är det måndag och alltså tid för 'nya tag' och cheerio old chap!

Helgen rusade förbi med jobb, jobb och lite ynka vila så nu ser jag framemot nästa helg som innebär hemåkande till Växjö med Pontus och att få träffa alla fina nära och kära. Pontan och jag tar Swebus ner på fredagen direkt efter skolan för min del och efter hans jobb.

Under denna veckan väntas workshops (igen, torsdag fredag) och ett jobbpass here and there. Känns som att tiden rullar på i jäkligt stadig och fast takt hela tiden nu. Ända sedan nyår har allting flutit på med jobbet och pluggandet och helt plötsligt är man inne i februari. Jag hade inte haft någonting emot den här takten going on until april.


The ultimate goal i veckan. (Jag och bajsisarna på julafton. By the way, vad hände med mina planer för en plattång? Asshole myself)

Stressen, äpplet & jag

Lördagen denna veckan påminner snarlikt om lördagen förra veckan. Jobb mellan 13 och 17 och efter det en stressande promenad hem för att hoppa in i duschen, städa och göra iordning inför främmat här hemma. Förra helgen rörde det sig om förfest, men idag ska jag, Lexan och Emelie laga tacos. Huvudmålet med kvällen är att dricka ett gott glas rött på O'Learys med killarna senare ikväll, varav slutmålet är att gå hem och lägga sig i Pontus säng och andas ut efter veckan.

Det gick bra med stängningen igår och jobbdagen idag, bortsett från en ihärdig huvudvärk. Höjdpunkten var när mamma och Peter tittade förbi unannounced! Jag blev så glad så glad. Så härligt att få bli omhållen lite *corny*

Nu ska jag äta upp mitt stödmatsäpple och diska en sväng och slänga på det sista sminket. Pussis!




Här får ni en kik-peek på min vita Monkiskjorta som jag tänkte ha ikväll.

Huvudvärksdag

Grundreceptet för huvudvärk: gå i skolan mellan 9-15.30, jobba sedan mellan 16.30-20. Ät ingenting mellan 12 och 20 och när du väl äter något - ta två cheeseburgare. Ass...

Det var en ganska givande skoldag idag i alla fall. Vi hade workshop concerning conflict transformation (ska inte gå djupare in på dä' dock) tillsammans med irländaren som är Lars vapentrogne. Dagen som helhet hade känts mer okej om det inte vore så att jag hade ytterliggare en workshopdag imorgon, plus en jobbkväll där jag jobbar stängning. Nä, jag ska inte klaga. Det känns okej!

Går mest runt i mina framtidstankar. Drömmer lite, tvekar lite. Blir osäker på mina matte-skills till exempel. Men så fort jag pratar med min Binis stöttar hon mig till tusen och höjer min självkänsla direkt... Jag skulle kunna göra det!

Imorgon är det heldag som sagt, utan uppdatering på bloggen om jag skulle gissa. Jag jobbar och drömmer vidare!


(Halmstad i januari)


Nytt hopp

Igår kommenterade min älskade Linneis att mina drömmar inte behöver vara omöjliga, att jag kan läsa ett naturvetenskapligt basår och få behörighet i alla naturämnen plus matte D. Den peppningen gjorde att jag satt hela kvällen igår och sökte på studera.nu och tänkte lite och sökte lite till. På studera.nu:s hemsida kunde jag inte hitta basåret på Högskolan i Jönköping, men däremot när jag är inne på skolans hemsida hittar jag det.

Jag ska inte ljuga, litteraturlistan ser lång ut och jag ska inte förneka att matte har varit min värsta fiende sedan mellanstadiet. Mamma, jag vet vad du tänker! Men det enda som jag kan tänka på är hur stolt jag skulle vara över mig själv om jag faktiskt klarade det, och sedan kunde börja i Skara (om det nu är det jag verkligen vill, jag ska ju tänka färdigt rörande det såklart). Det skulle vara första gången på längelänge som jag verkligen utmanade mig själv och på riktigt kämpade för något som jag innerligt vill göra! I mitt hjärta låter det bra i alla fall.




Jag och mina glasögon idag tänker vidare på framtiden. Detaljerna (helheten med för den delen) ska såklart tänkas över, om det blir Skara eller inte. Men nytt hopp känner jag så det slår!

Last Saturday


Fina tjejer från i lördags! Blek till oändligheten är man dock...

Dagarna i dagarna

En lite händelselös dag det här egentligen. Men jag njuter för i veckan blir det fullt upp. De ringde från jobbet innan och bad om hjälp och när vissa av skiftledarna hör av sig kan jag nästan aldrig säga nej. Nu ska jag jobba varje dag fram tills söndag. Det känns okej, även om det blir lite stressigt på torsdag och fredag för att jag ska på workshops i skolan. Däremot känns det surt att behöva cutta ner på min quality time med Puntus.

Just nu sitter jag i mina fortfarande väldigt fashionable glasses och försöker skriva en uppgift till workshopsen nästa vecka. Det går inte så bra med fokuset. Sitter jag inte och surfar på Lantbruksuniversitetets hemsida söker jag på lägenheter i Örebro på Öbos hemsida istället. Det är inte så att jag planerar att göra något drastiskt eller så, don't you worry. Men dagdrömmer gör jag lite...

Jag kollade upp min drömutbildning of all times, utbildningen som jag valde bort efter gymnasiet för att det kräver Fysik A, Biologi B, Kemi B och Matematik D (what a bummer); Etologi och Djurskydd på 180 hp. Min ultimata dröm (om jag får bortse från det ekonomiska hindret som studie-fucking-medel) skulle vara att läsa upp alla de där bajsämnena på Komvux och sedan gå tre år i Skara som utbildningen är i. Då hade mitt liv varit fulländat!

"Efter din utbildning har du kompetens att utveckla djurhållning och djurhantering. Din arbetsmarknad finns inom djurskyddskontroll, [som försöksdjursansvarig på laboratorier], forskning inom etologi/djurskyddsområdet, zoologisk rådgivning inom djurparker, rådgivning inom sällskapsdjursområdet, samt lärare eller journalist inom etologi, djurskydd och djurmiljö"

Jag tittade lite på den här utbildningen innan jag gick ut gymnasiet precis, men viftade bort Skara-faktumet (bad geographical placement) och uppluggningsfaktorn. Och nu sitter jag här och drömmer och längtar... Isn't life a bitch?


RSS 2.0