Sjukis

Här kommer en depprapport utan dess like. Jag måste bara varna att jag tycker extremt mycket synd om mig själv just nu.

Jag började känna mig dålig i halsen i förrgår kväll, precis efter jobbet. Då tänkte jg ändå att, okej, jag har en ledig dag på onsdag som jag kan hinna bli frisk på. Jag är ju aldrig sjuk långa perioder. Men tji fick jag. Idag vaknar jag upp sämre än igår, så jag avbeställde cykelturen till Huskvarna. Däremot ville jag inte sjukanmäla mig till jobbet idag 16-21, ni vet hur jag är. Pontus tyckte det var dumt, men det är försent att göra något åt det nu.

Jag kan säkert överleva jobbet ikväll, men däremot så känns det pisspisspiss att jobba i Huskvarna imorgon, plus att jobba 16 till stängning på kvällen, plus jobba stängning på lördagkväll också. Jag hoppas verkligen att förkylningen drar sig tillbaka under tiden. Jag behöver vara frisk och jag behöver pengarna... Jag skulle också vilja ha någon som tog hand om mig här hemma och tyckte synd om mig...


Blåsig vår

På väg till Huskvarna om morgnarna så kör jag Vätterstranden-hållet och möter upp Lexis på Liljeholmen. Det har blåst hela mars känns det som och särskilt nere vid Vättern såklart. Men häromdagen fick jag världens vårkänsla trots att det var mulet och kallt.

Någon från kommunen hade gått runt med en grus-blås så äntligen kunde man se sanden på själva stranden. Jag stannade vid det ställe där jag, Johannes och Bensa fikade på en filt förra sommaren. Det kändes avlägset men ändå nära. Då blir man lite hoppfull!


Livet kan vänta



Jag hittade bilder från Spanien i somras. Gud vad härligt det var! Och gud vad tiden står still. Visst, våren är typ här, men fasen vad dagarna bara går och går utan att man kommer någonvart...

I helgen jobbade jag dygnet runt kändes det som. Bloggen fick vänta utan att jag hade särskilt dåligt samvete för det. Jag har ändå lyckats prata regelbundet med mammsi och Linis i alla fall, så fick min share of socialt umgänge. Idag har jag en ledig dag från praktiken och ska strax iväg och jobba som vanligt. Har gjort nyttigheter här hemma som betala räkningar... Och tittat på lägenheter i Örebro. Inte så värst mycket nytt på den fronten än, but I'll let you know! 

Ganska så meningslös uppdatering... Bye!!!


Uninspired

Det har varit sol och varmare väder i en mer än en vecka nu och all snö från förra fredagens helvete har smält bort för länge sen. Ändå känner jag mig trött och slö. Vill somna om så snabbt som möjligt när klockan ringer på morgonen. Sitter mestadels oinspirerad på praktikplatsen.

Roger på Rixfm (ja jag är tönt och lyssnar på radio i min handsfree!) nämnde något om sin årligen återkommande vårdepression och jag har pratat med Bini om huvudvärk och trötthet som känts av i veckan. Om resultatet stämmer när alla bitar faller på plats så är jag nog lite vårdeppig just nu.

Det känns som om jag hela tiden blickar framåt, planerar nästa vecka, nästa månad (med jobb främst men andra planer också). För stannar man upp i nuet som det ser ut med en praktikplats som ligger 40 minuters cykelfärd från Dallan, kombinationen praktik och McDonaldsjobb, kala träd, gulbrunt gräs, grusiga gator och ett ständigt framtidsletande på Platsbanken så blir min vårångest ännu större.

Hm, försökte sätta ord på mina funderingar och känslor men vet inte riktigt vad som blev av det. Kan inte riktigt tänka klart med mitt låga blodsocker just nu.

Anywho, så blickar jag framåt och en utav händelserna att se framemot är Branäs! Me longing.

Ni får en fredagspuss i alla fall. Puss!


Hittade en glad bild från Bosnien


Udda

Mitt första intryck på praktikplatsen första veckan var; konstigt. Anledningen till intrycket var en datormus vars existens jag aldrig tidigare skådat.

Snälla, säg att ni heller aldrig sett en sådan innan? Man använder den som en penna och trycker för att klicka. För att högerklicka finns en liten miniknapp längst fram. Den är konstig, udda och ofräsch. I don't like it.


Våren, fröjd och allt det där


Utsikten från kontoret

Idag hade vi en heldag, en Huskvarnaheldag. Det kändes bra att visa upp sig där borta på kontoret. Visa att vi engagerar oss som vi ska. Efter praktiken mötte jag upp Piris som följde med uppför backen för...wait for it; GYM! Jag känner mig jätteduktig hittills.

Ikväll sitter jag framför datorn och kör min vanliga rutin: Först kolla Platsbanken, sen kolla lägenheter i Örebro, sen planera Pontus födelsedagsfirande och slutligen Sex and the City. Låter tradigt, men jag är faktiskt ganska nöjd med livet just nu.

Just det, 13 grader och sol här idag. I believe it's spring time!

Blaha

Det var hur skönt som helst att träna igår! För det första ångrar jag att jag inte ha utnyttjat gymmet bättre under min tid häruppe på backen. Bara jag fick lite hjälp av Pontus att lista ut alla funktioner så är det verkligen ett fullt utrustat gym. Här behövs inga Friskiskort! 

Igårkväll kollade vi på film i "gänget" och jag åt godis, cheeseballz och drack Cola. Kan ju sammanfatta att det kändes riktigt bra att ha tränat innan. 

Idag har jag en oproduktiv dag igen, som alla andra dagar det senaste. Imorgon ska vi dock ut till Huskvarna igen och försöka sätta igång med intervjuandet! 




T-t-t-träning

Miris och jag har lovat varandra att försöka ta tag i träning och dylikt under våren. Jag köpte ju mina finfina löpartights i vintras och förhoppningsvis kommer jag ut och springer regelbundet när denna omgång snö är borta. Men tills dess ska vi utnyttja Lustgårdens faciliteter a.k.a gymmet. Idag kör vi första försöket! Pontus ska följa med som guide i gymdjungeln och lära oss ett och annat. Jag ska försöka att göra övningar som inte påverkar min onda arm, kanske rentav ta med mig mitt beloved gummiband ner. Eller inte.

Kul ska det bli i alla fall!

Jag vet att det blir ett saknar-statement i varje inlägg nu, men saknar mina finisar en solig lat söndag som denna. Hoppas att min mamsi och Peter haft en skön helg!

Puss!


Mars förra året


Snön som kom

Ja, behöver väl egentligen inte påminna alla om helvetet som bröt lös inatt. Men shit, jag trodde inte att det skulle komma så pass mycket snö. Visst att det "bara" är mars och att det är lagligt att det snöar. Men tjugo centimeter och uppfuckande av busstrafik och rutiner? Känns sjukt konstigt i mars efter så många dagar med fint vårväder!

Jag och Alexis skulle egentligen cyklat till Huskvarna såklart, men jag protesterade och sa att vi skulle ta bussen. Då visade det sig att min partner in crime ändå var sjuk idag och att jag var tvungen att jobba själv. Det slutade med att jag satt hemma hos Pontus och segade framför datorn hela dagen.

Det som gjorde den här dagen awesome var att jag och Pontan hade bokat bord på Jensens ikväll. Så efter mitt jobb vid halv nio så avnjöt vi en underbar trerätters middag. Kändes skönt att inviga helgen med det!

Helgen som kommer jobbar jag lagom mycket och kommer träffa Pontus och Piris lagom mycket. En skön helg tror jag. Saknar mina finisar väldigt mycket fortfarande, det är väl det enda bajsiga...


Kontorsjobb och burgarjobb

Igår cyklade jag och Lexis ut till Huskvarna i solskenet för vår första riktiga praktikdag. Vi räknade det som det eftersom vi hade ett möte inbokat klockan nio och skulle sitta på kontoret en första heldag. Det kändes bra under vårt handledningsmöte och Liz var nöjd med vårt utkast. När vi skulle börja jobba var det dock värre för vi saknade inloggningsuppgifter till datorn och authorities att skriva ut. Tre anställda på kontoret blev engagerade och det tog en och en halv timme innan vi kunde sätta igång.

Vi var ganska omotiverade hela dagen, fick lite gjort men slutade vara produktiva efter lunch (en lunch som var ytterst trevlig eftersom alla som vi pratade med var väldigt trevliga. Folk frågade om oss och vår utbildning och vi hade riktigt roliga diskussioner. Känns bra inför de åtta veckor som är kvar!)

Efter Huskvarnavistelsen trampade vi tillbaka in till stan och hann kolla på lite Sex and the City hemma hos Alexis innan jag åkte till jobbet. Det blev ett jäkla hattande på cykeln igår, men skönt ändå! På jobbet jobabde jag en stängning som kändes bra men seg. Jag fick sova ut idag och det är det viktigaste, annars är jag inte kontaktbar dagen efter. Usch, vilket tråkigt uppdaterarinlägg. I'm sorry! Har egentligen redan uppdaterat allt värt att prata om för både mamma och Bini.

Det var en heldag igår i alla fall, som inte blev så jobbig som jag var rädd för. Idag var mer seg och ikväll slappar jag hemma hos Pontan och ska äta abourginegratäng (och jordnötsflips men det talar vi inte högt om). Pussis på er!


Jönköping's got talent

Igår var jag på inspelningen av Talang 2011 som sagt. Jag orkar inte redogöra för detaljer utan håller mig till en störiga saker-lista och en lista på saker som var roliga.

Det som var roligt var:
- Att hitta på något en vardagkväll tillsammans med vänner
- Att få äta choklad mitt i veckan (jaaa, jag köpte en marabou!)
- Att få se en tv-inspelning på nära håll och bevittna hur folk kämpar för att allting ska funka (läs: med folk så menar jag kameramänniskor och scenarbetare, knappast juryn eller Tobbe & Markoolio)
- Att få lyssna till en del bra musik, t.ex ett rockband som spelade, och se några duktiga magiker

Det som var störigt var:
- Att det skulle hålla på mellan 16.00 till 22.00
- Att vi hade blivit tillsagda att komma innan klockan fyra, för att sedan komma dit och upptäcka en lång bajskö.
- Att stå i bajskön i en halvtimme och försöka göra Tv4 glada a.k.a hoppa upp och ner, vifta med händerna, bredda kön så att den appeared bigger than it really was, ropa 'woooh', ropa 'JÖNKÖPING!', samt le mot kameran som gled förbi, samt upprepa detta tre gånger på varje moment. Allt för att göra dem nöjda som sagt.
- Att komma in och upptäcka att garderoben kostade 20 kronor, plus var mandetory
- Att gå in i salongen och inse att alla platserna var tagna
- Att gå upp på första balkongen och inse att alla platserna var tagna
- Att gå upp på andra balkongen och inse att alla platserna var tagna
- Att behöva sitta på golvet
- Att publikvärmaren var en misslyckad standup-kille
- Att vi skulle fejkklappa händerna, fejkgöra stående ovationer, fejkskratta, fejklåta chockade (antingen testade de ljudet och kamerorna eller så spelade de in skiten och klipper in det sedan där det passar dem)
- Att de höll på till 22.30 och att vi bara fick en 15-minuters paus

Nu är jag färdig med klagandet! Kan nog inte komma på något mer positivt, tyvärr, men then again så är jag väldigt pessimistisk just nu. Overall så var det en kul kväll!

(Nu så: eftersom det blev sent och många barnfamiljer drog sig hemåt tidigare blev vissa platser lediga. In total så flyttade vi fyra gånger, men fick jäkligt bra platser på köpet, till sist!)








Away

Ända sedan jag landade i lägenheten igår efter helgen, så känns det knappt som att jag har hunnit landa riktigt efter helgen. Fattaru? Vad jag försöker säga är att jag bara hunnit komma hem här och sova, vakna, slänga i mig macka, för att sen slänga iväg mig själv någon annanstans. Leaving a bloody mess. Det ligger kläder överallt, diskberget är skyhögt och min cykel har bosatt sig i hallen och står väldigt mycket i vägen.

Ikväll var jag inte hemma för att jag och några andra blev bjudna på fribiljetter till inspelningen av Talang. Det som var kul med detta var att jag för första gången såg Jönköpings stadsteater. Det påminde mycket om Växjö Teater, lika litet anyway. Lite mer om kvällen med Talangproduktionen kan jag prata om imorgon. Nu ska jag mest slänga mig i sängen igen, to repeat my routines all over again.

Här är de enda bilderna jag tog med mig från Växjöhelgen, lite splittrat ämnnesvis, men det får ni ta!






Hoppas ni har fått en bra start på veckan! Saknar er redan jättemycket.


Right, the cliffhanger...

Eftersom en hel helg gick utan att jag tog initiativet till att visa bilder så kommer de här... Pontan and myself ska ju åka till Montenegro i juni och hittade en riktig pärla till hotell! Förstod inte hur vi kunde känna oss så säkra så fort, men helt plötsligt var vårt resemål staring us right in the face. Det är verkligen hit vi ska! Det känns i magen.










Överlevde!

Ni behöver inte oroa er. Jag överlevde min ensamma kritiska kväll här i Jönköping. Efter att Peter släppt av mig utanför (bajs)studentboendet på Dalvik så kände jag paniken komma krypandes... Jag hatar alltid att lämna mina finisar och det känns alltid lite jobbigt de första timmarna efter att man kommit hem. Men nu visste jag på förhand att det skulle bli ännu värre för att jag kom hem till en tom lägenhet och inte Pontus (ja Elina, jag låter bortskämd! Men du fick fan Alfapetet!).

However, jag körde en quick fix och gav mig ut på promenad och rensade tankarna. När jag ändå var igång och började vandra nerför backen så hörde jag av mig till Piris, som förbarmade sig över mig och ensamheten!

Så nu är jag hemkommen från en stund hos Piris, jag har pratat med Pontus, kollat bloggarna och mår nu alldeles alldeles utmärkt.

Förutom att jag saknar er bajskorvar, på ett hälsosamt sätt!




Titta vad jag hittade. Finisar på Österlen i somras!


Lite bättre

Shit, hur kan två dagar skilja sig så mycket åt? Igår ville jag knappt lämna lägenheten för att det var så ruggigt, duggigt och snöigt ute och idag vaknar man med solen i ögonen ungefär. Vad skönt ändå!

Jag sitter framför datorn hemma hos Puntus och försöker att hindra mig själv från att gå och lägga mig igen. Fungerar ganska bra än så länge. Tänkte lura kroppen och sätta mig med täcket framför tvn, på så sätt blir det mjukt och gosigt utan att jag somnar (man kan ju hoppas). 

Jag ska hänga här nu fram tills lunch. Då drar jag mig in mot stan i vårsolen och hoppar på Swebussen. Längtar tills ikväll så mycket nu.

Pussis på er så länge!  


Cliffhanger


Jag och Pontus are finally taking that vacation. Den 25 juni blir det! Vart ska vi? He he he, he. It's somewhere awesome, ett nytt resemål som vi ska upptäcka tillsammans!

The worthless day

Idag skulle jag och Lexis egentligen haft vår sista jobbdag denna veckan, praktikjobbet alltså. Men due to several bad reasons så sa vi att vi fortsätter och start fresh nästa vecka istället. Ett beslut which leaves me with; inte så mycket att göra.

Jag mötte upp Pontan på A6 för lunch innan i alla fall, tog en promenix upp dit från Liljeholmen. Jag hade egentligen tänkt att gå hem till Dalkvik därifrån, men jag ångrade mig snabbt när jag kom ut i snöyran utanför. Dam it! Vi hade snöblandat regn igår visserligen, men jag tänkte att det kune vara stopp där. Istället tog jag bussen upp till Dalvik och ser att här snöade det inte bara häftigare utan det lägger sig a great deal på marken också. Hurray for us.

Nu är jag alltså banned att sitta inne resten av dagen tills Pontus kommer och hämtar mig efter sitt jobb. Tills dess ska jag käka knäckis med ost och försvinna i Sex and the City!


Meatloafers

Idag hade jag sovaförlänge-ångest igen... Efter att Pontus gick till jobbet somnade jag om och sov till tio. Darn. Jag och Pexan skulle till skolan vid elva och spåna på vår utredning igen. Vi var dock bara effektiva i en timme eller något, resten av tiden satt jag och sökte utbildningar och kollade bloggar.

Nu på eftermiddagen hann jag med en fika hemma hos Emelie i hennes nya lägenhet på Torpa. Jag är riktigt avis kan jag säga! Det var en vindsvåning med snedtak, träbalkar i taket och vitmålade väggar. Kan bli hur bra som helst liksom. Sen blev jag ännu mer avis när Emelie berättade att hon var på jobbintervju idag. Hon sökte jobb som webbredaktör och jag blev avundsjuk för att hon kan söka flera olika sorters jobb med utbildningen hon har. Mediakommunikation är ju pretty konkret om man jämför med min bajsutbildning. Min högsta önskan just nu är att hitta en lika konkret väg i livet, typ.

Nu sitter jag hemma hos Piris och väntar på en köttfärslimpa som göttar sig i ugnen. Har extremt lågt blodsocker, därav det sorgliga framtidstänket...

Apart from depp, insåg precis att det är torsdag imorgon och att jag åker till min trygghet på fredag! Kan knappt vänta. Vill mysa med mamsi, Bensa och Bini och bara vara.

Happy onsdag on you!





I vårsolen





Om några månader när allting är grönt skönt och blommar så kommer dessa bilder se supertrista ut. Men just nu är det det här vädret som håller oss vid liv, tror jag. That goes for me anyway.

Idag i skolan kom jag och Lexis inte fram till mycket. Däremot så sökte vi jobb och lägenheter. Hon i Jönköping, jag i Örebro. Gick piss för båda två. Men som sagt, solen skiner idag!

Hemma från Huskvarna

Idag var dagen D då jag och Lexis skulle damma av cyklarna och ta oss ut till Huskvarna och kommunen. Jag hade tänkt på praktiken hela helgen, hur mycket jag inte ville sätta igång med det. Jag antar att jag kände extra stor press för nu ska vi ha med riktiga människor och en arbetsplats att göra, inte bara bajsföreläsare och högskolan som man kan tänka lite vad man vill om. När man inte ens känner att utbildningen man går är något att ha känns det extra svårt att lägga ner energi på praktiken.

Men allting kändes bra när vi väl var där! Som med allting annat här i livet. Det blev precis som Pontus sa, att trots att själva utbildningen känns bajs så är dessa praktikveckor äntligen något konkret för mig att bita i. Only good things can come of that. Och det kändes när vi var där.

Vår kontaktperson Liz känns väldigt tillmötesgående och vill hjälpa oss på alla sätt och vis. Vi bestämde att vi ska jobba "hemma" (vi kommer sitta i skolan så länge) tills nästa vecka då vi får ett eget kontor. Awesome!

Jag tror det kan bli bra det här. Bättre än att sitta i en föreläsningssal och vänta på sommaren i alla fall.


Lördagkväll



Gårkvällen var såklart awesome och perfekt med gott sällskap. Jag går ju inte ut ofta nuförtiden, men det är kul hur snabbt man dammar av the dancing shoes. Vi började med en egenkomponerad tacopaj med tortillachips här hemma på Dallan och eftersom jag är den enda onyttiga av oss numera så följde massa Cheese Ballz och godis. Vid elvasnåret tog vi taxi ner till stan for a change (de andra ville inte ta benen såklart) och gick på O'Learys där vi mötte upp Pontan och hans följe. Jag tröttnade aldrig på the dancing part under tiden där inne vilket är ovanligt för mig. Jag skulle säga att det var en lagom perfekt utekväll (om Bini hade varit med, it all comes down to Bini).

Idag ska vi hinna med en promenad i solen innan vännerna åker hem mot skogen igen.

Friends visit

En hälsning från Jönköping. Jag har besök av två väldigt fina vänner nu lördag söndag. Vi har tagit den självklara Jönköpingsrutten uppe på A6 och varit nere på stan. Nu gör vi oss fina inför en mysmiddag och utekväll. Känns väldigt bra!

Lördagspuss från mig!


En bidragande vårkänsla

Jag gick ju bananas på stan förra veckan med shopping och gjorde slut på lite presentkort fast mest min plånbok. Anywho, så köpte jag upp mammas presentkort på Nilson group och det blev ett par vårskor! Hade helt glömt bort att jag hade så mycket pengar worth of shoes och att uppenbara möjligheten skulle vara att köpa vårskor. Så nu har mina vita converse sällskap i vårsolen (när den kommer någon gång i fjärran framtid). Än så länge är det fint att ha dem att titta på! En påminnelse om att värmen SKA komma.


De kostade 299 på DinSko, så fick lägga till 49 kronor utöver presentkortet. Bra deal :)


Morgonstund

Usch, jag får sådan ångest av att sova för länge! För länge i mina ögon är efter halv tio en vardagsmorgon. Och visst det är fredag, och visst jag är ledig. Så en sovmorgon är ganska rättfärdigad för mig. Ändå får jag ångest när jag ställer klockan på kvart över åtta för att vara duktig, men vaknar halv elva av att Miris ringer och undrar var jag är. Damn it!

Nu sitter jag i alla fall och äter lite stödfrukost. Behöver inte bli så mycket since my plans är att sticka ner till Mira och laga lunch tillsammans. Hon pratade något om en spectacular kycklinggryta. Efter det går vi förhoppningsvis och kollar lite secondhand.

Jag har fortfarande en del att städa och tänka på innan mina beloved friends från Växjö respektive Kalmar kommer imorgon. Så min eftermiddag ska spenderas städandes. Annars en vädligt bra fredag för jag och Pontan ska som vanligt i ordningen ha, wait for it, fredagsmys!


Hejdå skola

Lexis påminde mig om en viktig sak idag. Heldagen i skolan idag var vår sista föreläsningsdag på den här utbildningen. Eftersom vi börjar vår praktik om en vecka och därefter bara har självständigt arbete med B-uppsatsen, kommer vi sitta i föreläsningssal tillsammans med klassen NO MORE. Jag kan inte säga att jag var supermelankolisk idag. Jag kommer känna mig fri efter det här. Förvirrad, men i allra högsta grad fri.


Metod

Jag mellanlandar hemma efter en lång skoldag med metodkurs. Var uttråkad 95% av tiden, både under förmiddagen och efter lunch. Det är så svårt att fokusera på att lyssna på forskningsmetoder och uppsatsskrivning när man inte ens vet vad man ska skriva om i sin uppsats. Särskilt när det är tre månader bort. Så största delen av skoldagen satt jag med en kaffe och spelade Quadrapop ungefär. Mamma, döm mig inte!

Jag hängde på Piris på lägenhetsvisning efter skolan. Hon skulle kolla en etta på Torpa (46 kvadrat och 10 kronor billigare i hyra än vad jag har - jäkla Dalvik). Det var en mysig 40-talslägenhet som var renoverad på 60-70-talet typ, men en mysig planlösning. Jag med mitt snabba beslutsfattande fick världens mest positiva känsla, men Piris var mer velig (kanske för att det skulle vara hennes hem när det väl kommer till kritan). Hon skulle tänka på det någon dag. Men jag hoppas hon vill ha den! Vill dit igen och mysa.

Skoldag i bilder:






RSS 2.0