25-årsfirande

Här kommer bilder från i lördags! Det var så skönt att för första gången på länge kunna vakna upp med Pontus på en lördag, inte ha några tider att passa och kunna dra iväg med bilen för en utflyktsdag ihop. Pontan visste fortfarande inte var vi skulle när vi satte oss i bilen med kaffe från Statoil. Det enda jag sa var att vi skulle mot Stockholm. När vi bara hade en avfart kvar på E4:an hade han fortfarande inte listat ut var vi skulle, utan bara sagt Norrköping eller Linköping. Till slut hade vi svängt av motorvägen och gjort två svängar med skyltar åt "Flygvapenmuseum" och fortfarande ingen gissning från Pontus.

Han blev normalglad när jag sa att det var till museumet vi skulle. Men när vi väl kom in och började gå runt på utställningarna blev han plötligt superexalterad och som ett litet barn på julafton. Det var så roligt för mig att han uppskattade det! De hade gjort om så mycket därinne också så det fanns jättemycket att se på.

På eftermiddagen drog vi oss tillbaka ner till Jönköping, stannade i Gränna for a quick bite (korv med mos) och på kvällen hade vi bokat bord på Jensens. En perfekt dag blev det! Emmy sketanöjd.





Äntligen på väg!


Flygplanen var som båtar, läskiga i början... Sen gick det bättre att handskas med dem :)




Det fanns ett flyglabb med massa olika experiment och provapå-grejer. Pontus gillade det mer än jag...


Perfekt avslutning på vår dag. Vin och trerätters på Jensens!


Att försumma en blogg

Den gångna veckan har bestått av b-uppsats på dagarna och jobb på kvällarna. Jag har inte hunnit med några additional things, jag har inte ens hunnit med att vara hemma i min egen lägenhet. Mellan söndag och onsdag befann jag mig nere i stan och gick inte upp till Dalvik en enda gång. Svar ja, jag gick i samma kläder i tre och en halv dag. Det är min version av helvetet.

Nu ikväll jobbade jag sista jobbkvällen för dessa vardagar i alla fall och ser framemot en helg med Pontan! Imorgon ska jag sitta med uppsatsen hela dagen men på kvällen blir det efterlängtat fredagsmys. Sedan på lördag har jag ju min surprise trip till Pontus, hans 25-årspresent. Rapporterar mer om den efter helgen!

Om jag ska rapportera om mitt allmän tillstånd är jag sketasur på att jobbet i Örebro inte hör av sig och stressad eftersom vi har lägenheter att säga upp här... Det känns som att jag stampar runt på samma ställe på högskolan, på jobbet och att det finns så mycket jag hade velat göra om min tillvaro var mer stabil och certain.

Kvällstankar... Nu behöver jag sova! Puss på mina fina!



Jobbpepp

Idag försöker jag hinna med så mycket som möjligt och göra dagen lite värd, innan jag cyklar ner mot jobbet. Ska jobba stängning ikväll och lördag, söndag blir det dagtider (missar det fina vädret såklart).

Därför sov jag ganska länge idag, satte mig med uppsatsen i någon timme och la mig sedan ute i solen och gottade mig. Har inte solat medvetet på hur länge som helst, två, tre veckor? Det var så skönt och lagom temperatur och gräset var till och med nyklippt. Tillsammans med doften av solskyddsfaktorn är det sommar häruppe på Dalvik!

Däremot har jag en jobbig saknad efter nära och kära idag. Tänker mycket på sommaren idag och vill verkligen känna att jag träffar alla mycket i sommar! Inte att det ska behövas en massa pusslande som förra året. Och så tänker jag på Spanien såklart och om hur mysigt vi hade det.


Växjövisiten


Jag tog inte övermycket bilder under helgen som gick. Däremot fick jag till lite bildbevis på pappas mästerverk ute i Gemla Folkets park.


Som världens finaste tavla fast gånger tusen.


En morgonpromenix med vovven och Linis. Säga vad man vill om Växjö men det har sina utsiktsplatser... Fint.


Lycka är...

...när man kommer igång med sin B-uppsats på riktigt! Idag gick jag upp med Pontan i ottan, cyklade till Dalvik i ganska så mysigt duggregn och slog mig ner i soffan med min Blondiebok. Läste om knarkare och prostituerade en stund men satte igång med uppsatsen ganska snabbt ändå. Jag hann med att få till en bra inledning, syfte och frågeställning. Sedan att det inte är helt klockrent (jag blir typ aldrig nöjd)... Men att jag äntligen kom igång ger mig hopp inför de sista veckorna nu! Dessutom fick jag svar från min kontakt på kontoret i Huskvarna, så nu är det bara Jasmin i Bosnien kvar. Göttigt.

Saknar er! Är så nöjd med helgen som var.

Pussisar från Jönköping


Nedräkning

Jag är precis hemkommen från jobbet och nedslagen i soffan med myskläder. Är så nöjd med att denna dagen förflöt så smärtfritt och att jobbet gick fort och roligt. Nedräkningen började ungefär för två veckor sedan och nu är den inne på slutspurten; snart tar jag bussen till mina finfina!! (i Växjö därvid)

Pontan ringde innan på jobbet och confirmed hur intervjun gick. Han hade ju sin sista jobbintervju uppe i Örebro vid fem (och jag skulle börja mitt pass vid fem oturligt nog). Vi hann prata nu för en stund sedan också och han sa att det kändes riktigt bra, precis som förra gången. Däremot tyckte han att de (det var två stycken som intervjuade den här gången) försökte pressa honom på information, typ "Men om du skulle hamna i den här situationen, skulle du kunna de här systemen då?", system som han pluggade in på högskolan men inte har hunnit jobba med än... Jag fattar inte så mycket av den businessen men det jag vet är att Pontan är riktigt duktig inom sin bransh och att han har hunnit med extremt mycket för sin ålder! I min värld finns det inte en chans att de väljer någon annan istället för honom. Men vad vet jag... Huvudsaken är att han är nöjd med intervjun och det han fick fram om sig själv.

Okej, nu babblar jag lite. Känner mig pyttelite ensam i min lägenhet. Men inte så länge till. Ses snart! Puss på er.


Kvällshälsning


Snapple!

Har ni sett att Hemmakväll har börjat sälja Snapple? Så fort jag såg det så tänkte jag på oss i New York. Vad härligt vi hade det... Så fint att kunna ha sånna minnen med sig!


Hejdå Huskvarna

Aldrig mer cykel i motvind ut till Jönköpings ände. Eller jo, men bara imorgon. Efter imorgon är jag fri från praktiken men direkt låst igen av att b-uppsatsen ska in om tre veckor. Det är inte roligt. Särskilt inte eftersom Jasmin aldrig svarar på mina mejlfrågor (vilket gör att min uppsats saknar material).

Men! Jag ska glädjas för stunden över att jag och Alexis har praktiserat i tio veckor och känna mig nöjd med det. Idag fick vi vara med på ett möte på kommunen där alla miljösamordnare från varje förvaltning deltog. Det var väldigt lärorikt och blev många intressanta diskussioner. Kändes verkligen som ett bra avslut på praktiken!


Hejdå utsikten


Lata söndag

(Tydligen har blogg.se haft driftfel under helgen. Jag som ville publicera det här inlägget igår. Yeye, nu kommer det idag istället. Håll till godo!)

Jag hade en jättekul kväll med Kajsa igår. Trots att solen hade gått ner bakom husen så kunde vi ändå sitta på min uteplats utan att frysa alltför mycket, mysigt! Vi drog oss ner mot stan vid elva-snåret men jag stannade bara till halv ett.

Jag fick en god natts sömn i alla fall och vaknade utvilad vid halv nio. Jobbdagen idag gick bra och Pontan mötte upp mig efter jobbet för en McDonaldskaffe. Sedan i eftermiddags har jag läst bok ute i solen, ätit godis, ätit lax i ugn och nu sitter vi och hänger framför tvn. Skön, lat söndag!


Fin bild från Pontans mobil. Han och killarna cyklar uppe på Huskvarnaberget och ser ut över Jönköping. Visst är det vackert?

Solen som kom tillbaka

Så helt plötsligt kom sommaren tillbaka igen. Jag som trodde att april var så pass fint för att maj skulle bli kallt och ruggigt.

Men här sitter jag efter jobbet, på egna uteplatsen, och väntar på att tiden ska gå så att Kajsa kan komma upp hit på backen. Tillsammans ska vi laga kyckling och dricka vin i solen. Härligt.

Kanske är dagen idag så fin för att det är mammas födelsedag! (Längtar så mycket tills nästa helg då det bär av till Växjö)

Hälsning från bus-Emmy. Pussis på mina fina!

Springtur

Mellan skurarna igår så var jag, Lexis och Mira duktiga och körde en intervallspringrunda. Det är så mycket roligare att springa ihop och vi kan verkligen pusha varandra till att satsa mer när man egentligen är trött. Det duggade till någongång ibland igår och varmt var det absolut inte. Men det var ganska så perfekt väder att springa i ändå! 50 minuter var vi ute. Kändes lagom och skönt!




Vi sprang på Rosenlund. Här är Huskvarna på andra sidan vattnet.


Och nere vid Vättern igen, utsikt mot Jönköping.
(Lite roligt att Vättern var spegelblank igår. De senaste dagarna har det blåst stormvågor typ...)


Såhär ser det ut

Satte ju äntligen upp min Myrorna-tavla på en passande plats i lägenheten. Blev riktigt nöjd! Pontan hjälpte mig såklart. Tycker ni om det? Jag älskar att den är svartvit!

(Har jag visat bilderna innan? Nä...)





Ni vet bordet...

Om ni minns soffbordet från Myrorna som jag var i extas över? Såklart ni minns, den finns på bild några centimeter ner här. Men ni minns min eufori över att Pontus också gillade det? Över att vi skulle fixa till det, måla det vitt och fint. Jag har inte nämnt det vidare här i bloggen för jag skämdes lite.

Men jag och Pontan köpte ju det i lördags. Fick knappt in det i bilen utan var tvungna att såga av fem centimeter av varje ben. Men bra blev det ändå! Och vi köpte sandpapper och vid färg på ÖB samma dag. I solen ställde vi ut bordet och började på och fixa direkt. Slipade upp det och lackade nederdelen och målade översta skivan vit.

Allting var frid och fröjd tills vi provade att ställa in bordet i Pontus vardagsrum. Det gick några sekunder, sedan såg vi båda två hur fel det blev. Det kändes inte rätt någonstans. Så jäkla besviken blev jag. Visst, det kostade mig 75 spänn och lite pengar för färgen. Men fasen, Pontus och jag insåg till och med att den stilen inte funkar för oss. I alla fall inte ihop med resten av hans möbler.

Okej i-landsproblem kanske. Men vi stod ute i nästan tre timmar och kämpade med det där jäkla bordet. Och nu ska Pontus försöka sälja skiten på Blocket. Tror inte det lyckas faktiskt...

Jahopp, det var min historia. Godnatt och hej!


Blaha, blaha

Hejhopp!

Egentligen har jag haft världens slappardag idag. Jag visste att Alexis fortfarande mådde dåligt och att chanserna var stora att hon inte skulle orka cykla till Huskvarna idag. Mycket riktigt så smsade hon på morgonen och sa att hon skulle stanna hemma. Happy times för mig då, som kunde lata mig lite extra i sängen hemma hos Pontan. Vid elvasnåret cyklade jag upp till Dalvik för att ta tag i min bortglömda B-uppsats. Det gick inte så bra, för istället satt jag och filade på mitt CV och personliga brev och försökte anpassa det till en barnskötartjänst jag vill söka uppe i Örebro (Elina, säg inte ett knyst).

Jag lyckades i alla fall slänga iväg ett mejl till Jasmin i Bosnien med lite frågor. Förhoppningsvis kan hans svar hjälpa mig på traven lite...

Snart ska jag sticka iväg till jobbet som vanligt. Känns lite bajs för det känns som att jag inte har åstadkommit någonting speciellt alls idag. Jag hoppas det känns bättre när jag väl kommer igång på jobbet.


Pontan och Vättern för några veckor sedan


RSS 2.0