Hair



Hittade denna bild och insåg att det inte är ofta jag längtar tillbaka till min mörkare hårfärg back in the days. Men när jag hittar en som denna där Emmy ser så jäkligt fräsch och rosig ut, med en riktigt snygg färg på håret blir jag nästan lite tvekis. Fast bara nästan...


Eller som här... (mind the lazy eyes)

Hemma, var ligger det nånstans?

När Swebussen rullade in i Växjö sköljde också en konstig känsla över mig. Jag kände mig icke tillhörande på något konstigt sätt. Jag hade kunnat befinna mig i Alvesta eller Ljungby, så kändes det. Även om jag senare fick träffa mina älsklingar och krama om en löpande Molly är det konstigt hur främmande allt kan kännas. Och hur fort tvivel etableras om man verkligen gjorde rätt val som lämnade så fort? Jag vill ju att hemma hos mamma ska kännas som den ultimata tryggheten, och att umgänge med Jennie ska kännas peachy keen varje gång - just eftersom det är så sällan jag är här. Men när jag vandrar gatan fram här i Växjö kan jag inte låta bli att känna mig riktigt ohemmastadd (misshandlar svenska språket), samtidigt som alla minnen ständigt finns där och minner om en positiv bild. 

Jag antar att det jag försöker säga är att jag har en hemlig dröm. Att jag någon gång, fast helst inom snar framtid, får leva mitt liv geografiskt sätt så att jag alltid har Elina, Jennie och min mamma i närheten. Men samtidigt äga möjligheten att göra det jag vill göra, när jag vill göra det, och ha Pontus hos mig. Vilken lyx.

Men nu är jag här och myser med mamma framför dåliga Idol!


Lyckan som väntade på Norra Esplanaden!

The big day

Klassfesten igår var riktigt trevlig! När jag och Lexis gemensamt gick från Sanna mot Emils place så var vi på gott humör, det är alltid mysigt att umgås med Sanna och Sara. Väl på klassfesten insåg vi att gästerna var uppdelade i två otydliga men ändå uppdelade läger; vissa drack alkohol och hade dragit på sig den osynliga partyhatten, andra hade bakat morotskaka, banankaka (ja, den var GOD!), chokladbollar med mera, och hade satt på kaffe. Ja, ni kan ju tänka er, vilken förvirring. Jag och Lexis kunde enkelt ansluta oss till det senare lägret, vi hade med oss Cola, Pepsi och lite godis.

Nä, nu får jag det att låta som om detta var ett problem. Det var bara lite komiskt att vi inte kunde komma överens om innan vilken typ av get together det skulle bli. Det var roligt i alla fall! Vi lekte lekar och hade en musik/sport/Youtube-tävling i sju olika lag. Det blev ganska hypat ett tag eftersom vi var över 40 pers som trängdes i lägenheten. Och ni känner mig, jag blev lite upprörd också när man var tvungen att räcka upp handen när man visste svaret på frågorna, istället för att varje lag skulle skriva ner sina svar och sedan rätta dem. Tänk er vilket kaos det blev när alla räckte upp handen och ingen visste vem som räckte upp handen först. Elin, som för övrigt hade hällt i sig en vinflaska, skulle vara domaren för handuppräckningen. Yeah, sure. Jepp, blev lite sur.

Jag och Pontan fick mysa lite senare i alla fall. Jag kom hem till honom vid halv elva och sen gick vi och la oss direkt och låg och pratade en stund.

Nu tar jag bussen mot Växjö, alldeles alldeles snart!


En lära känna-lek vi lekte


Piris tog bilder med sin nya kamera och tyckte det var väldigt kul att lägga upp den här "packade" bilden på mig på sin blogg...


Jag och Piris! Nu ser jag väldigt ofräsch ut här, men jag var väldigt söt igår faktiskt. Hade min nya svarta kavaj på mig!


Kalmar

På lördag tar jag och Saris tåget till Kalmar på morgonen. Då får vi ungefär ett dygn med Linda innan livet och yttre omständigheter tvingar oss tillbaka till respektive städer igen. Men man ska vara tacksam för de stunder man lyckas planera in! Ska bli så kul att få umgås alla tre igen.







Headache and class-get together-thingy

Denna kväll är dubbelbokad för mig och Alexis. Först ska vi träffa Sara och Sanna och några till för att fira Sannas födelsedag i efterskott, detta med en fika och de flesta ska nog dricka lite också. Vi ska träffas vid fem och vid klockan sju ska vi dra vidare hem till Emil i klassen för klassfest tillsammans med vår klass och IA-klassen under oss. Många 'klass' i den meningen. Klass.

Anyhow, det blir lite körigt, men jag har bestämt mig för att packa min Växjö-Kalmarpackning nu istället, rulla hem till Pontus med den, för att efter klassfesten sova hos honom istället för på Dalvik. På det sättet hinner jag hålla om honom lite innan vi sprids för vinden och inte ses förrän tisdag nästa vecka, och jag är dessutom en backe mindre away från bussstationen imorgon.

Däremot är mitt huvud inte med på att ha en körig kväll, den smärtar lite. Men det ska nog gå bra. Här kommer lite bilder på mig just nu, bara för att jag har en bra kamera!


Jag läser min egen blogg och kollar läsarstatistiken. Det går bra nu...


Here comes me, hehe. Puss på alla mina loved ones by the way!


Ska ju börja packa som sagt, och vem hoppar i väskan och vill följa med om inte lille Nek? Pinsamt värre liksom...


Min dag

Jag och Pontan lyckades försova oss idag. Eller oss och oss, det är ju bara Pontus hinna i tid-press som vi äventyrar, inte min eftersom jag börjar vid tio nästan varje dag. Så Ponti lämnade mig efter en stressig frukost (which I made for him) och var ganska stressed out. Blir lite ledsen varje gång han är så upprörd när han går till jobbet. Vill att han ska trivas med vad han gör och om han inte trivs vill jag att han ska ha modet att slå sig fri och testa något annat. He's still young! Inte lika liten som jag visserligen. Men man ska aldrig nöja sig med för lite när man fortfarande skulle kunna göra så mycket!

Min dag har varit okej, förutom att jag blev stressad när jag kom till skolan och insåg att jag missat att vi har ett litteraturseminarie by the end of the month. Inga böcker har jag beställt heller. Det känns som att skolan har varit slapp hela första kursen och nu helt plötsligt så exploderar allting. Det gör mig lite nojjig.

Här hemma har jag lagat mat, korvgryta med ris, och kollat bloggarna. Jag ska förhoppningsvis hitta på nåt nödvändigt och viktigt innan jag går till kören senare.

Allt redovisat ovan får ni här i bilder från nya mobilkameran!






Tycker bilderna blir jäkligt bra faktiskt! Det är 5.0 megapixel på kameran, min förra hade 3 tror jag. Vad har Elina? Eller Jennie? Vavava? He he he...

Workiworkwork

Ännu en mellanlandning hemma innan jobbet. Min främsta prioritet att hinna med idag var att få tummen ur och äntligen anteckna min mobilkalenders alla noteringar, för att äääntligen byta till min nya mobil (och skriva upp noteringarna där istället). Jag har ju haft denna nykomling (Sony Ericsson Elm) sedan i mitten av juli, men jag älskade min gamling för mycket och hade inte hjärta att byta. Men nu är den delen av mitt liv färdigt. Let's start fresh!


Veckan som gick och veckan som kommer

Nu fick en cheeseburgare, pommes och en cheddardipp (plus gårdagens lösgodis) avsluta veckan! Det blev en riktig genomkörare på jobbet idag så att bli upphämtad av Pontus och kunna däcka i sängen för söndagsmys var det bästa som kunde hända. Jag hade ioförsig kunnat ha mina binisar, bensar och min Mammsi hos mig, whom I miss very much...

Imorgon ska jag jobba lite till, sen är kalendern fullplanerad dagarna fram till torsdag, då jag tar Swebussen till Växjö. Längtar! Min plan då är att gå hem till Strini, ta mig en skål med Special K och slänga mig i soffan. Just 'cuz.


What the

Vad vill Gud säga till mig egentligen? Vad straffas jag för denna veckan? När jag kom ut till min cykel igår vid halv nio hade jag en halvtimme på mig tills jobbtiden började, ute i god tid. Men cykelnyckeln fastnade i mitt cykellås och därmed var jag körd. Inga bussar gick och utan cykel var det bara för mig att gå. Jag ringde jobbet och sa att jag säkert skulle bli en kvart sen, ashamed!

Men istället för att gå joggade jag hela vägen och stämplade in svettig och röd i ansiktet vid 21:03. Det blev en bra kväll, men min cykel är ju kasserad tills vidare. Faaaan. Någon som har en bultsax?


When Harry met...

Jag stressade ihop lite frukostmat åt mig själv så nu är jag good to bike. Slog på tvn i all min tristess och zappade över till When Harry met Sally. Jag har faktiskt aldrig sett den och blandar alltid ihop den med alla tusen romantiska komedier som Meg Ryan varit med i. Måste säga att Billy Crystal såg jäkligt bra ut back in the days! Otippat.

Nu ska jag ut i natten!


The mist

Det är riktigt kusligt väder ute! Och jag är inte van vid att det är mörkt ute redan såhär dags... Som tur är ska jag jobba ikväll i ljuset och värmen på McDonalds! Not.

Usch, drabbades av panikartat illamående tidigare hemma hos Pontan. Inte ens nu känner jag mig särskilt återställd. Jag borde grab something snabbt att äta innan jag tar cykeln nerför backen, men oooorkar inte.

Hur blev den här lördagen såhär menlös? Vore skönt att få gå och lägga sig right about now. Får väl hoppas på att gästerna på McDonalds får igång mig inatt. Uss.


Olyckan

Jag skulle vara duktig och laga mammas vegetariska lasagne igår. Och det kan jag säga, att olyckor i köket är sällsynta hos mig, faktiskt! Men igår när jag skulle ta ut ugnsformen var jag väl lite ofokuserad och min bara arm kom emot ugnskanten. Första gången jag bränner ett så pass stort område och första gången det blir BRUNT! Gissa om Emmy tycker synd om sig själv?


Mamma..?

Det gamla jaget?

Är precis hemma efter en gå/joggingtur och slår till mig själv, i tanken, och undrar varför jag inte har tagit mig i kragen och sprungit förrän nu? Att jämföra stackars Emmy idag med hur situationen såg ut mina två sista år i Växjö är skrattretande. Förutom att jag går dagligen här i Jönköping så har jag inte orkat ta tag i min träning och truth be told blivit en godis-soffpotatis.

Detta inlägg är absolut inget löfte till mig själv om fortsatta joggingturer. Bara ett konstaterande att det var jäkligt bra gjort!


Lägenheten

Den senaste tiden har tankar kring min lägenhet cirkulerat en del i min troubled brain. Jag har funderat kring hur jag egentligen tänkte när jag möblerade här förra hösten, tänkt på hur jag valde att "designa" den och hur jag länge tyckt att det inte finns någon turning back. Att så som jag valde att den skulle se ut, så kommer den också förbli. Vilket är idiotiskt, för varje gång jag kommer hem till Elina i Halmstad så har hon ändrat något i sin lägenhet. Nu har jag visserligen inte fått lika mycket av Mormors och Mammas pysslargener som Binis, men ändå!

Jag minns hur vi möblerade om fram och tillbaka, fram och tillbaka, när allihopa var här tillsammans och skulle komma på någon bra planlösning. Det var svårt! Jag kan fan inte säga att jag är helt nöjd. Väggen ovanför sängen ekar vit och tom, men jag vet fortfarande inte vad jag ska ha där (det och att jag inte äger hammare och spik), jag saknar fortfarande ett soffbord av något slag, någonting som skulle fylla upp golvspacet här. Plus att jag har fått en del gliringar från Pontus och mina kära syskon om både det ena och det andra... Johannes klagar på snoppmattan såklart.

Nu ska jag i alla fall ta tag i städningen av detta hem så får jag se hur jag mår efteråt. Tudeluu!


Jennie brukar klaga på städningen också. Att det aldrig ser ut såhär. Pfft!


Det var tider det...

Nusse number 1

En rolig sak som jag kan konstatera är att mina och Linneis scheman äntligen har synkat! Efter mer än ett år i olika städer. Vi har inte setts sedan nyår och jag har gång på gång lovat att boka en Stockholmsresa så att vi kan få some quality time tillsammans.

Det skulle kännas dumt att ägna november åt praktiken i Bosnien och inte försöka få till en träff någonstans, så därför klämde vi in ett besök mellan den 12:e och 14:e oktober. Jag fick resan för 400 spänn på Swebus, tyckte det var ganska bra faktiskt.

Trots att Linneisnusse är den av mina kompisar som skulle kunna bo i Kina eller ringa endast en gång om året och fortfarande be my nusse number one, så behöver vi träffas nu! Det är dock skönt med vår vänskap för vi lyckas alltid catch up med varandra fortare än kvickt och om någon utav oss glömmer att höra av sig håller vi aldrig det against the other. Som familj!
















To do and don't

Idag på föreläsningen mellan 11-14 (som för övrigt var väldigt intressant; en författare, en av alla befattningar han hade, som kritiserade hela biståndspolitiken och biståndsarbete in general. Han anser att vi bara gör skada i u-länder med vårt bistånd. Okej, så av vilken anledning utbildar jag mig om jag får fråga?) Men men! Under tiden han föreläste och jag inte orkade lyssna pepprade jag sönder min mobilkalender med to do-listor och påminnelser hit och dit, vad som bör fixas inom den närmsta framtiden, which is a whole lot.

Ännu mer panik fick jag när jag fick se Lexis att fixa-lista inför Bosnienresan:

- Betala med kort där? Fickpengar - hur mycket?
- Vaccinationer? Kostnad?
- Kläder?
- Kopia hemförsäkring
- Ansöka om resebidrag
...

- kill myself

Min främsta prioritering just nu är att bli av med två jobbtider i oktober. En som kommer i kläm när jag åker till Lindis nästa vecka, och en annan som fuckas när jag och Ponti ska åka till Växjö för mammas revy.

Vilken tråkig blogg jag har.


Red cross och coke-cookies

Idag gästades vår föreläsning av Röda Korsets vd (som tydligen har en karriär inom politiken bakom sig; han var folkpartist och satt till och med i regeringen som social/samhällsminister på 90-talet, whot?) Anywho, jag och Noomi skolkade en sväng för att gå till Ticket och köpa våra Bosnienbiljetter. Allt som allt, med avbokningsskydd and stuff, blev det 2800. Alltså inte alls som på Internet. Men det kändes tryggare att ha en person framför sig som kan sånt där, istället för att känna osäkerhet inför internetbetalningar och skit.

Efter det gick jag och Piris och fikade, kändes inte bra efter att ha lagt ut den bamsebetalningen, men ändå. Sen gick vi ironiskt nog till Röda Korset och jag fyndade!

Nu har jag skyndat mig här hemma och bakat kolakakor till körfikat ikväll. Hoppas de går åt och att jag slipper ha dem hemma, för jag misstänker att de inte blev så goda...


Cookies!


Jag glad i den vita tröjan jag köpte för 30 kronor.


Jag behöver inte höstskor, jag vet!!! Men dommmma kostade bara 40 spänn, och är svart skinn blandat med mörkblåa delar av mocka...hihi


Har glömt att visa resultatet av A6-shoppingen med Pontan i lördags. Jag har länge velat ha en svart spetsbehå utan bygel och jag visste att den fanns någonstans! Den fanns på BikBok! 99 spänn visserligen... but it's cute.

Summa av detta kalaset: Inga mer impulsköp för Emmy!

The Ants

Idag gick jag till Myrorna där jag mötte upp Lexis. Eftersom jag inte köpt nya kläder sedan två linnen i somras har jag sett framemot lite secondhandshopping. Men jag kunde inte shoppa med gott samvete ändå, inte när jag vet att jag måste klara mig ekonomiskt i en vecka till innan pengar rullar in. Så det blev bara tre plagg, dock tre plagg jag är väldigt nöjd med!


En tröja från H&M från början, kostade 65 och är lös överallt förutom armarna. Går lite över rumpan i längd också!


Jag var egentligen på jakt efter en svart kofta, men hittade denna kavaj istället. Det står inte var den kommer ifrån, den kostade 165 spänn men var värd varenda krona! Materialet är jättefint och sidenaktigt.

 
Just another jeanskjorta tror ni nu! Men denna är mjukare i materialet och mer följsamt, och jag älskar den blå färgen! 160 kostade den.

Kaos!

Min söndag blev inte riktigt som jag tänkt mig idag. Jag vaknade hos Pontus och segade mig iväg till jobbet vid elva. Hade en rätt planeringspackad dag idag med jobb 11.30-16, tvätttid mellan 17-20 och så skulle jag rösta såklart! Helst innan valstugan stängde vid åtta. Men planerna grusades när jag klockan 16.02 skulle ta mitt pick och pack i omklädningsrummet och cykla upp till Dalvik. För jag hittade inte min jacka. Tänk er en vägg med klädkrokar där ungefär 20 jackor ska kunna få plats, och där det hänger just 20 jackor, lite svårt att hitta sin egen kanske. Men jag hade memorerat var min jacka var upphängd, men fanns den där? - nej! Tänk er min panik, tänk er min ilska, tänk er min ingivelse att ringa till mamma och gråta! I min jacka fanns mobil, cykelnycklar och lägenhetsnycklar.

För att göra en lång historia kort; Angelica och Viktor på jobbet hjälpte mig att ringa runt till alla tjejer med svart skinnjacka som hade jobbat idag. Det visade sig att det bara kunde vara en tjej som hade tagit den, av misstag då. Men det fina i kråksången, noooot, var att hon hade stressat iväg till en fotbollsmatch som hon skulle spela. En match som skulle spelas vid Mariebovallen som ligger ovanför Dalvik (jag vet! Kan något ligga OVANFÖR Dalvik?!). Jag insåg att jag var tvungen att ta mig till Mariebo för att hämta tillbaka jackan, eftersom tjejen i fråga såklart inte svarade på sin mobil. För att ta mig upp till Mariebo utan att riskera hela min dagsplanering behövde jag Pontus och hans bil. Men kan jag Pontus mobilnummer i huvudet? Nej. Irritation!!!

Det slutade med att jag satt på kontoret på McDonalds till fem och hann ringa till Elina (ville ha stöd), Pontus syster, hans bror, hans mammas mobil och slutligen hem till Pontus föräldrar. Ingen svarade förutom det sista alternativet. Pontus pappa förbarmade sig!

Så egentligen blev jag bara en timme försenad i planeringen, men kan ni förstå hur onödigt allt kändes? Vem tar fel jacka liksom? Hur. Svårt. Kan. Det. Vara.

Jag och Pontan åt McDonalds sen i alla fall, tröst! Hämtade min jacka på Mariebovallen, fick ingen ursäkt by the way. Sen röstade jag! Och har nog aldrig upplevt en liknande känsla innan! Inte typ; uh I make a difference. Jo, det med , men mest för min egen skull, så var jag väldigt stolt!

Nu har vi valvaka!




Dags för spelkväll

Pontus har sprungit runt och städat, fejjat och donat i lägenheten så nu väntar vi bara på de andra paren. Gud vad seriöst det låter...Vi väntar på de andra - punto! Vi ska spela Party Alias, dricka vin och äta chips! Nothing serious about it. Hoppas bara att jag mår bättre ikväll än vad dagen har bjudit på. Ända sedan jag och Pontan slängde i oss libanesiska mixtallrikar har jag haft ett konstigt illamående. Som sagt, hoppas att det går över!


Fredagsmys!

(hoppas inte föräldarna stör) hehehe

Så härligt att äntligen få sitta med en godisskål framför Idol! Särskilt eftersom vi hade en evighetsdag i skolan idag med seminarie från 9-16.

Jag ser framemot helgen som kommer bestå av ytterst lite (that's the beauty of it!!); spelkväll med Lexis, Andreas, Alvin & gänget imorgon (JA, jag la till Alvin på skämt, haha!) och jobb på dagen på söndag och tvättdags på kvällen och söndagsslapp! Imorgon ska jag och Pontus vandra till A6 och jag kanske till och med vågar köpa lite nya höstkläder.

Det enda negativa med helgen är att jag är avundsjuk på hur Bini Lini spenderar sin. Först lunch med mammsi, häng med Bensa och sen fest på lördag med Frida och Ammi. Skulle sitta fint! Saknar både henne och familjen enormt.

Puss från Jönköping!


Politics, politics...

Nu är jag färdigmyst med Miris och hemkommen efter en rask promenad uppför backen! Jag hann med en snabbvisit hos Pontan också med lite Idoltittande.

Trying to relax framför tvn men Valutfrågningen är på och det stressar upp mig som fan samtidigt som det gör mig supermatt! Valreklamerna är överallt såhär på slutspurten; i brevlådan, på tv, utanför Högskolan, överallt. Har man redan bestämt sig blir det störigt eftersom man hela tiden seems to be proven wrong. "Se här Emmy, vad du missar". Allt jag vet är att Alliansen för mig inte har jobbat klart. Att om Socialdemokraterna har fått större delen av 1900-talet på sig så kan väl Moderaterna få två mandatperioder. Too much to ask for?

Sen har jag två åsikter, som gått och fyllt hela mig med irritation hela dagen; för det första alla reklamer på tv som alla handlar om jobb. Jobb till unga, jobb. Det är verkligen ett riktigt "jobb-val" i år! Jag kom på mig själv med att verkligen gilla den reklam på tv där de visar olika jobb (läkare, kontor, businessman, whatever) och en ung person är med vid varje yrke och står vid sidan av, tillsammans med yrkesutövaren men ändå utanför. Emmy: Hell yeah! Power to the young! Såklart att vi inte ska stå utanför! Och the jingle löd: "Blablabla antal unga står idag utanför arbetsmarknaden redo att rycka in. Låt de göra det" ungefär. Hur bra som helst! Snap! Signerat Socialdemokraterna. Men damn! Allting är så självklart och de trycker på de rätta knapparna. Unga ska ha rätt till arbete, liksom. Vem som helst skulle hålla med, men vem som helst skulle även hålla med Moderaterna i deras 'jobb till alla'-åsikt.

För det andra, jag håller inte med Sverigedemokraterna överhuvudtaget (jag behöver nog inte ens förklara det) men jag undrar över Tv4 och deras censurering av SDs reklamfilm. Är det så vi gör i Sverige? Jag visste inte att vi var ett censureringsland (jag försöker inte vara catchy nu, seriöst så undrar jag). Om Tv4 inte vill visa en reklamfilm för att den är för stötande, varför tillåter de ens SD att köpa den reklamplatsen till att börja med? Istället visar de reklamfilmen i svensk tv, fast helt igensuddad, making people curious över vad den egentligen innehåller (för folk som inte har sett originalet) och ger SD en hel del gratisreklam. Det jag reflekterar över är något som en gymnasielärare diskuterade med mig och min klass; om SD som parti ska få marknadsföra sig själva på gymnasieskolor eller om de ska vara bannlysta (hehe, bannlysta). Många hurrar ju för bannlysningsgrejen såklart, men min lärare hävdade att det kunde ha motsatt effekt. Det skulle vara att motarbeta demokratin för det första, men också kunna väcka upprörda åsikter om varför det är freedom of speach för alla i Sverige bortsett från Sverigedemokrater och då skapa sympati hos folk - sympati för SD.

Min poäng: Är inte det exakt en sån sits som Tv4 har satt sig i nu? I'm just saying... De som kanske är lite halvt fångade av SD, halvt inte, känner sig säkert skitupprörda nu. Och gissa vilket parti de röstar på på söndag?

Anyhow... I skolan så spirar diskussionerna som aldrig förr och jag har redan avslöjat mina gruppmedlemmar to be sossar och miljöpartister, yeeee. Nej, nu får det vara över!


Hungrig och äcklad

Mellanlandar hemma på Dalvik innan jag ska på kvällsmys och matlagning hos Mira. Satt och did my rounds i bloggvärlden och klickade in på Kungarna av Tylösand efter att en bloggare länkat till det. Hade verkligen inte tänkt att se det programmet överhuvudtaget, särskilt inte efter att Linis berättat om innehållet. Nu satt jag lik förbannat och fastnade framför det inne på Kanal 5. Och jag äcklas! Inte bara av deras konstanta supande, bajs, spyor eller deras utseenden (it's true) utan deras resonemang. Som en kille där uttryckte det:"Detta ska bli så jäkla kul! Jag har väntat på nåt sånt här hur länge som helst, det kommer vara det bästa jag gjort i mitt liv!" Damn, vilka värderingar har denna människan egentligen? Jag blir riktigt äcklad av det, och deprimerad för deras skull. Plus att jag inte borde sett det på tom mage; all sprit, sunshine och fylla makes me sick!

Sommaren som var

Igår laddade jag upp de sista bilderna från mobilen på datorn. Min underbara älskade mobil sjunger ju på sin sista vers och kommer bli utbytt inom kort, så det enda som fanns på den var sommarens sista smak.

Österlen och Rävåkra







Besök i Växjö -Bennie!!!


Slå runt i Växjö!


Sensommarbesök i Halmstad


Sen dags för inspark



Sist en septemberresa till Liseberg!



 Bland buskarna i kön till Lisebergsbanan. Hej höst!

Ett svar

Hello Emmy,

we are also excited that you are coming to PRONI Brcko. Looking forward to meet you and welcome to Brcko! :)

We need to organize technical details for your stay in Brcko: when are you coming? where are you coming (airport) Belgrade or Sarajevo? do you need transport from airport, etc...
Its also important for us to knew are both of you coming together and are you willing to stay together in same apartment? also we need to knew about your costs money since we need to rent a apartment? how much funds you will have for accommodation costs?

So many things... :)

Best regards and see you soon!

Jasmin



Gick in på mejlen och hade redan fått svar från Proni! Jag mejlade de igår för att bekräfta att jag fortfarande är intresserad av praktikplatsen. Får en allmänt bra känsla av det här mejlet! En tjej dessutom *pjudefju*

Jag svarade att jag och Noomi kommer resa dit båda två men att vi måste fråga vår kursledare efter mer detaljer. Vi vet ju inte exakt när vi ska åka, antar att den jäveln sitter inne på de detaljerna, but he's so busy, he's soooo busy!



Wiki says...

"Brčko (serbisk kyrilliska: Брчко) är en strategiskt viktig stad i norra Bosnien Hercegovina. Den tillhörde tidigare Republika Srpska men tillhör sedan 1999 då man skapade en fristående enhet, som kallas Brčko distriktet."

Brcko är tydligen staden där organisationen är stationed liksom.

Fil:Brcko in BiH.pngligger i norra Bosnien



 Blir positiv när jag hittar dessa bilder. Ser ändå ganska soligt och trevligt ut,
men lite ont i magen får jag när jag söker vidare. Maybe I'm not ready for this...



 jag är reeedd.

Proni

Det blev en riktig heldag i skolan idag. Förutsättningarna var usla eftersom jag av någon konstig anledning låg vaken till halv två inatt och sedan vaknade varje timme efter det, fram till halv sju när Pontus skulle upp.

Vi har ju en examinationsuppgift i skolan som vi gör gruppvis och som är inne på sista veckan nu. Vi träffades klockan nio i gruppen och satt till halv tre, och jag kände mig knappt delaktig som vanligt. Av fem gruppmedlemmar är ungefär tre kontrollfreaks och extremt ambitiösa. Och jag som alltid varit den ledande i skolan tidigare tar ett steg tillbaka eftersom jag känner mig underlägsen och knappt litar på min egen förmåga. Så länge de inte klagar på mig är jag själv ganska nöjd. Det var ett ganska svårt arbete att skriva och jag hade nog inte klarat det så bra ensam... Anywhuuu;

Jag snackade runt lite med folk som också ska ha praktik på Balkan i höst, när de säger att de har fått mejl idag! Så när jag tittar efter ser jag att jag fått ett mejl där det meddelas att jag minsann ska få åka till Bosnien i november! Inte ensam heller, utan Noomi i klassen ska åka dit också. Kändes hur skönt som helst att höra! Även om vi inte vet detaljerna än om boende, resa eller whatnot så vet jag ändå vart jag ska. Fast jag får ont i magen bara jag tänker på det... Men nu vet jag i alla fall! Organisationen heter Proni och det handlar om att integrera barn och ungdomar i samhället typ.

http://translate.google.com/translate?u=http://www.pronibrcko.ba/&hl=en&ie=UTF-8&sl=auto&tl=sv 

Jag gick in på hemsidan och översatte med translate-knappen - fyfan vad fult vissa meningar låter!


Efterlängtad städning

Drar runt med dammsugaren i min lilla etta och inser att jag inte dammsugit här sedan Linda skulle komma hit i mitten av augusti, och lägenheten såg ut som skit och behövde en riktig genomkörare. Nu hade det alltså gått en lika lång, om ännu längre, period utan städning. Well I'm sorry!! Man kan tro att jag som alltid genom livet har varit master slarver och överfört städningsansvaret på Linis skulle misssköta sin egna lägenhet, men det gör jag absolut inte! Jag kan inte gå mer än två veckor utan att behöva dammsuga, rensa papper, tvätta badrumsspegeln, och diskberget hinner aldrig växa till sig en centimeter utan att jag måste diska upp rubbet - Mamma, jag lovar! Men den senaste månaden har varit ett enda stort undantag. Först skulle jag ha mina lediga veckor efter en sommar fullspäckad av McDonalds, med Österlensemester och pappas bröllop. Sen satte insparken igång och då använde jag lägenheten till att sova. Äta var det inte tal om att hinna med, än mindre städa liksom.

Summa av stort summarum; jag har inte hunnit! Föreställ er då mitt stora nöje och tillfredställelse när jag fick ta dammsugaren i hand och recreate my paradise! Jag älskar min lägenhet, seriöst. När jag får polera dess ruff edges blir jag så nöjd och glad och inser desto mer hur mycket jag trivs här! Särskilt en sen eftermiddag som denna då solen skiner in genom mina (butiks)fönster.

Nu väntar jag på Pontan som satt fast i bilkö nere i city senast jag pratade med honom. Ikväll blir det en klassiker hemma hos mig på Dalvik; kokt potatis, hemlagade köttbullar efter mammas recept och brunsås efter Emmys huvud. Efter matkoman ska jag och Pontus ut och gå kring höjderna här och njuta av det fina vädret.

Wish you were here!



Här är en bild på mig tidigare idag då jag pluggade allt för lite och pratade med Miris istället :)

Första dagen

Det här känns ju spännande! Att för första gången sedan en tonårsförvirring och hormonbubblande 6 månaders bloggperiod försöka sig på att blogga igen. Klyschigt också dessutom. "Jag ska verkligen uppdatera ofta nu! Jag ska försöka hålla igång bloggandet den här gången!". Hatar att läsa gamla klasskompisars eller jobbarkompisars desperata försök att starta en blogg och 'make it happen'.

Men min blogg är inte en 'sån' blogg! Det som skrivs här är menat till de tre mest betydelsefulla personerna i mitt liv. Jag älskar många människor och äger tendenser att skrika ut nusse och finis till första bästa som comes along, men dessa tre huvudpersoner är de som jag ständigt känner behov av att smsa och ringa till, gråta ut eller skratta hos. Min Jennie (Jense, Bensa, Bensebajs, bajsi, poopie), Elina (Linis, Lini, Line, Bina, Bini, bajsi, poopie) och min mamma (Mams, Mamsi) vill jag ändå kunna delge tankar, funderingar och dagar i mitt liv, trots att vi bor i tre olika städer; Växjö, Halmstad och mitt Jönköping. Jag vill att de ska ha möjlighet att check up on me, eftersom jag själv så högt värdesätter att kunna hålla koll på dem i deras bloggar.

Jag hoppas att de kommer uppskatta mitt egna desperata försök till blogg och läsa den lika ofta som jag läser deras, även om jag är familjens no-lifer!

Pussisar!


RSS 2.0