Sug efter nytt

Jag blir så inredningssugen ibland och särskilt nu när jag och Pontan kollar efter lägenhet i Örebro... När jag och Lexis var på Myrorna häromdagen hittade jag ett jättemysigt soffbord och fick värsta visionen. Tänkte att det skulle vara snyggt att måla bordet i vitt men ändå låta björkmönstret lysa igenom. De ville ha 75 spänn för bordet, which is like nothing. Jag hittade lite annat fint inspirationsmässigt, men jag måste hållas tillbaka eftersom det är omöjligt att köpa så mycket mer till min lilla lägenhet. Lite surt.








Innan jobb

Jag ska iväg till jobbet alldeles strax, men hann vara hemma i en timme efter praktiken. Sitter ute i det fina vädret, som jag för övrigt trodde skulle vara fult (lyssna aldrig på pessimister!). Hoppas ni får en fin kväll mina finisar, saknar er!


Hej hopp!


Köttfärsfantasi

När det kommer till matlagning är jag bra på att hitta på nya rätter eller åtminstone variera mig regelbundet. Det blir oftast jäkligt gott också... (självgod, I'm sorry). Däremot har jag världens sämsta fantasi när det kommer till köttfärsrätter. Det känns som att världen består av typ fem köttfärsrätter, och de lagar man ständigt. Men senaste gången det blev köttfärs för mig och Pontus så lagade vi köttfärsgratäng. Så även igår. Jag har använt två olika recept och detta senaste var bäst. Riktigt nöjd blev jag. Titta och njut!


I solen

Piris och jag skulle ut och springa igårkväll, men vid halv fem-snåret var vi för hungriga för att röra oss någonstans. Så istället började vi spåna på mat (Piris försöker äta enligt LCHF-metoden) och slöt oss till baconomelett med babyspenat. The cherry on top of everything var att vi tog oss varsitt glas rött till maten och slog oss ner på min uteplats. Kändes skönt att inviga våren/sommaren uppe på Dalvik!




(Såklart drog vi oss ut i solen och sprang senare. Vi var ute i nästan två timmar, eftersom vi promenixade i början och slutet. Skönt!)


Örebrohelg

Efter en långhelg i Örebro är jag utvilad, lycklig och ännu mindre redo att ta mig an Huskvarnapraktik och b-uppsats. Men det är okej. När jag vistas i Örebro blir jag mer sugen på att flytta dit. Jag tror verkligen att jag skulle kunna trivas där!

På Pontus födelsedag i lördags skulle vi på förfest och sedan utgång. Men då återstod problemet att ta sig ut till da G-hood (Garphyttan) på natten och vi frågade oss om buss eller taxi var bäst. Detta problem fick dock en lösning när Kristins pojkvän Viktor kom med ett tips. Han jobbar på Elit Stadshotell i Örebro och sa att vi kunde få en natt i dubbelrum för ett rabatterat pris. 700 istället för 1200. Snåljåpen Emmy tvivlade lite i början, men ju mer jag tänkte på det desto mer ville jag. Om inte annat för Pontus skull och för att det var hans 25-årsdag.

Så vi gjorde det! Och här är bilddokumentationen!














En utsökt superduper frukost mötte oss sedan på söndagförmiddagen. Buffén var öppen till tolv så vi åt i en och en halv timme. Efteråt gick vi ut till slottet och göttade oss i solen. Perfekt söndag!

Öret

Imorgon ska jag jobba ett menlöst 11-16-pass på jobbet för att sedan ta Västgötatåget mot Örebro klockan sex. Pontus åker upp redan ikväll eftersom hans jobbintervju är imorgon förmiddag. Lösningen med tåget funkar, om det inte varit för att priset var hutlöst (330 spänn).

Anywho, jag längtar efter att få spendera påskhelgen däruppe. Slappa, umgås, äta godis och dricka vin. Ungefär så kan jag tänka mig att det blir. Fabulous!



Klippet

Impulsbokade en klipptid förra veckan och igår var det dags. Utan större eftertanke gick jag dit och när jag fick frågan hur jag ville ha det insåg jag att jag ville klippa av ganska mycket. Så ytterst lite concerned about my hair har jag nog aldrig varit. Men jag litade på att det skulle bli bra. Jag har ju tänkt ganska länge på att jag vill ha sådär jämnlångt med luggen och resten av håret.




Här visar jag var håret slutade innan. Jag är nöjd :)


Mera skidor


I bilen påväg upp


Pratglad Emmy plågar alla med sin ljuva stämma


Framme!










Fina 1 :)


Fina 2 :)


Hemresa! Hehe, älskar den här bilden, för om man zoomar så ser man att samtliga på bilden börjar gå mot bilarna och alla skrattar och ler samtidigt. Förmodligen åt Peters skojerier. Ser lite kul ut :)

Tryggheten

Det absolut bästa jag vet just nu och det som får mig att känna mig trygg i vardagen, är min rutin och älskling Sex and the City. Inför jobbpass som idag till exempel, när jag ska jobba stängning, så dyker jag ner i sängen så fort jag kommer hem. Därefter ägnar jag de en, två, tre timmarna som jag har kvar hemma framför Sex and the City. Jag blir gladare och lugnare på något konstigt sätt. Men skönt är det!


Braonäs





Hittade finfina bilder här hemma hos Pontus. Smygspenderar min tid här innan jobbet, men ska sticka nu. Får ladda upp de här fina bilderna på fejjan dock. Och mamma, du får pressa Jennie och hennes facebookkonto när hon kommer hem!

Märkt av solen

Hejhej vårsolen! Visst att jag fick lite färg i Branäs, och visst att jag satt ute i eftermiddagssolen med Piris igår... Men att jag skulle få behålla färgen så fint anade jag inte! Idag på jobbet var jag rosig (okej snarare högröd) i ansiktet hela kvällen. Woops... Men jag älskar det!

Jag är hemkommen från jobbet sedan en timme tillbaka. Har slängt ihop en Pasta Carbonara till matlåda imorgon och diskat upp skithögen som fyllde min kökshörna. Nu känns allting lite bättre!



Solmärkt i måndags. Härligt med fräknar!


Hemma, var ligger det nånstans?

Hemkommen från Branäs och efter någon timme fick jag ett emotional breakdown. Okej, det låter kanske lite väl seriöst, men det fanns en anledning till varför jag ringde mamma och Binis i bilen när de inte ens nått Vrigstad än... Helt plötsligt kände jag mig såå vilse i Jönköping, i min tillvaro här, och flyttplanerna till Örebro gjorde mig bara ännu mer ledsen. Allting kändes helt uppochner, men jag vet ju att det är en övergångsperiod som alltid blir när vi skiljs åt. Det blir however inte desto lättare att hantera för det...

Pontan lyckades i alla fall muntra upp mig igårkväll och idag kändes det förvånansvärt enkelt att cykla ut till Huskvarna. Det är sol till på köpet! Jag ska strax ta cykeln ner till stan och ta en glass med Piris. Jag tror jag kommer må ganska gott av det också!

Puss på mina fina!


La upp Branäsbilder på fejjan innan. Titta vetja :)


Då var det ljus

Pontus tog med sig 40-wattslampor till min lampa ikväll, äntligen! Jag har varit relativt nöjd med lampan som jag fick av Lindas föräldrar, men nu när den sattes igång blev jag helt blown away... Den lyser upp hela min kökshörna, en del av lägenheten som alltid är så mörk och som är som en död section typ. Nu ser allting helt annorlunda ut! Fint!




Nu såg jag att bilderna blev skitljusa, själva lampan syns knappt. Jaja, ni ser ljuset i alla fall!


It's alive!

Hej!

Jag vet att det enda livstecknet ni får av mig är via telefonen. Nu är ju inte det så dåligt kanske... Men bloggen har hamnat vid sidan av eftersom 1. jag jobbar jämnt 2. vi ska snart ses i Branäs! 3. det händer knappt ett dyft här i Jönköping som är värt att uppdatera här på bloggen. There you have it!

Idag är jag tillbaka i min lägenhet efter en evighet känns det som. Helgen spenderades på jobbet mestadels men mellan jobbtiderna sov jag hos Pontus. Det blir lätt att han och jag håller oss nere på Liljeholmen istället för att besöka Dalvik i onödan. Men när jag väl är här så trivs jag så himla bra. Så synd att jag keep on neglecting my apartment...

NU är jag i full färd med att laga ost och skinkpaj till Pontan och han kom precis innanför dörren. Idag fuskade jag och köpte godispåse by the way. Just go ahead and judge me!!


Jag i solskenet. Så ljust nu om kvällarna!


Ett års tid

Jag slog mig ner vid datorn nyss och insåg att jag haft den här kär-ingen (ej negativ betoning) i mer än ett år. Det var i mars förra året som Aceräcklet började fucka upp sig ordentligt och till slut var helt obrukbar. Nu fick jag visserligen köpa min nuvarande för 7000-8000, men den har hållt ever since och till och med hunnit med att checkas in som handbagage fyra gånger. Making me so proud!

Med förkylningen går det bra. Den beter sig som en ganska vanlig förkylning; första dagarna halsont, sen övergång till kli i näsan, sedan snor all over. Ganska naturlig utveckling så jag är nöjd. Det gick bra att jobba stängning igår i alla fall och ska funka idag också!

Pussis på er så länge!


För ett år sedan. Skulle precis börja dra mig ner mot stan och träffa Pontans föräldrar för första gången. Idag ska jag ner till stan och möta upp honom och Kristin.


RSS 2.0