Maten i Bosnien

Helt seriöst måste jag berätta om maten här. Mycket saknar jag med Sverige (struktur, planering,...struktur) och i Sverige (familj, kärleken), men jag kommer aldrig kunna känna samma matglädje hemma, ever again. Jag vet inte om det har att göra med matkultur (att de är mer kött-och korvinriktade här precis som andra östeuropeiska länder) eller om de helt enkelt har bättre råvaror men; maten smakar bättre här än hemma. Den gör det. Exempel på vad som smakar godare:

- tomaterna
- paprikan (den är ljusljusgrön och smakar mycket fast utan det beska)
- kycklingen (vi köpte billig kyckling för 50 spänn kilot och det smakade som om Guldfågeln skulle heta Gyllene Guldfågelnx3000, my dorky way of saying it was tasty)
- köttfärsen (köttet verkar ha sådan kvalité, varför annars skulle det smaka så otroligt gott? Man behöver knappt ens krydda köttet och ändå har den en naturligt god smak)

This among many things. Idag köpte vi köttfärs och lagade köttfärssås. Behöver jag säga att det smakade fabulous?


Noomi och bosnisk köttfärsås på Emmys vis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0